SBS olaysız bir şekilde tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) sakin bir şekilde tamamlandığını söyledi. Aktürk, ekonomik nedenlerle 500 bin öğrencinin sınava giremediği yönünde çıkan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını aktardı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, CİHAN'a yaptığı açıklamada, ilköğretim 7. sınıfların girdiği SBS'nin sorunsuz olarak tamamlandığını belirterek, "Çok sakin bir sınavdı" dedi.

Yeni müfredat ve yaklaşıma göre soru hazırlandığını kaydeden Aktürk, "Öğreciler de memnun. Dünkü sınavdaki tarzda sorular soruldu. Sorular 7. sınıf müfredatından" diye konuştu.

İlköğretim 6. sınıflar için yapılan sınava 991 bin 573 adayın, bugün 7. sınıflar için yapılan sınava ise 990 bin 774 öğrencinin girdiğini aktaran Aktürk; sınava girmeyen yaklaşık 500 bin öğrenciye de değindi.

Mağduriyeti önlemek için son ana kadar gelen tüm müracaatları kabul ettiklerini, sınav sabahı girmek isteyen öğrencilerin bile sınava girebildiklerini aktaran Aktürk, "Bu şekilde sınava giren öğrenci sayısı ise 6. ve 7. sınıflar için toplam 100 civarında" dedi. Aktürk, bu şekilde sınava giren öğrencilerin sınav ücretini daha sonra yatıracaklarını hatırlattı.

500 bin öğrencinin sınav ücreti olan 10 YTL'yi yatıramadıkları için SBS'ye katılmadığı yönünde çıkan haberleri de hatırlatan Aktürk, "Biz seçme usulü ile bu öğrencilerin bir kısmının ailelerini okul müdürlüklerine arattık. Öğrencilerin sınava neden katılmadıklarını sordurduk. Sonuçta ise maddiyatın en son sırada yer aldığını gördük. Belirli iller var. Aileler, kız çocuklarını belli yaştan sonra okutmuyor. Zaten ilkokuldan sonra okumayacak diyor ve sınava sokmuyor. Belki ekonomik nedenlerde vardır ama birinci sebep o değil, daha çok sosyal ve kültürel nedenler" diye konuştu.

Geçen sene 900 bin civarında öğrencinin OKS'ye girdiğini, bu yıl SBS'ye katılanların oranının da hemen hemen aynı olduğuna dikkat çeken Aktürk, "Oranlarda herhangi bir değişiklik yok. OKS ye girenlerle hemen hemen aynı sayıda kişi bu sene SBS'ye müracaat etti. Sınava katılmayan 500 bin öğrenci konusunda, ekonomik neden gibi başka şeyler aramaya gerek yok" ifadesini kullandı. Aktürk, 10 YTL'nin alınabilecek en düşük tutar olduğunu söyledi.

SBS'nin zorunlu olması yönünde önerilerin de geldiğini anımsatan Aktürk, "Öğrencileri zorla sınava sokamazsınız. Soruların hepsini boş bırakır, sınavdan çıkar. Bu sefer de ortalama ile oynanmış olur" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber