AK Parti sözlü savunmasını yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, parti adına sözlü savunma yaptı.

Çiçek ile Bozdağ'ın parti adına yaptığı sözlü savunmada saat 10.00'da başladı, saat 18.00'de bitti.

Öğle yemeği için 1.5 saat ara verilen sözlü savunma, yaklaşık 6.5 saat sürdü.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in açıklama yapması bekleniyor.

AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da geçtiğimiz Salı günü sözlü açıklamalarda bulunmuştu.


Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunma sürüyor

- AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi heyetine yaptığı sözlü savunmaya devam ediliyor.

Parti adına sözlü savunma yapmak üzere saat 10.00'da Anayasa Mahkemesine gelen Çiçek ve Bozdağ, verilen aranın ardından saat 13.20'de Anayasa Mahkemesi'ne tekrar geldiler.

Yüksek mahkeme heyeti, sözlü savunmayı saat 13.30'dan itibaren dinlemeye devam ediyor.


- AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi heyetine yaptığı sözlü savunmaya ara verildi.

Parti adına sözlü savunma yapmak üzere saat 10.00'da Anayasa Mahkemesine gelen Çiçek ve Bozdağ, saat 12.00'de Yüksek Mahkemeden ayrıldı.

Anayasa Mahkemesi heyeti, saat 13.30'dan itibaren Çiçek ve Bozdağ'ın sözlü savunmalarını dinlemeye devam edecek.

Cemil Çiçek'in, 200 sayfayı aşkın olduğu öğrenilen sözlü savunmayı, Yüksek Mahkeme heyetine okuduğu öğrenildi.

Cemil Çiçek AKP savunması için Anayasa Mahkemesi'nde

- AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, parti adına savunma yapmak üzere saat 09.50'de Anayasa Mahkemesi'ne geldi.

Anayasa Mahkemesi heyeti, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın sözlü savunmalarını saat 10.00'da dinlemeye başlayacak.

Bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.

Raporun, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç toplantı gününü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek, davayı esastan görüşmeye başlayacak.

AK Parti hakkındaki kapatma davasını 11 üyeden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak.

Anayasa'ya göre, bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.

Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın 69. maddesine göre, "temelli kapatma" yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre "Hazine yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma" kararı da verebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber