KESK Başbakan'la görüştü, 350 YTL ek zam istedi

Haber Giriş : 17 Temmuz 2008 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sami Evren başkanlığındaki yeni KESK yönetimi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a AKP'nin kapatılmasına karşı olduklarını ileterek, Ergenekon soruşturmasının daha da derinleştirilmesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve KESK Yönetim Kurulu'nu Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti. Yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından Evren gazetecilere açıklamalarda bulundu. Evren, Başbakan Erdoğan'dan geçmiş yılların kayıplarının da dikkate alınarak tüm kamu çalışanlarına 350 YTL ek zam yapılmasını istediklerini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın ise konu ile çalışma yaptıklarını ancak söylenen rakamın bütçe açısından gerçekçi olmadığını söylediğini ifade etti.

-TOPLU GÖRÜŞMELER EYLÜL AYINA ALINSIN-

Evren, Başbakan Erdoğan'dan görüşme süreçlerinin Eylül ayına alınması ve toplu sözleşmelerin bu şekilde icra edilmesi gerektiğini talep ettiklerini söyleyerek, ?Gerekçemiz Hükümetin kamu çalışanlarına rakamları telaffuz edememesi dolayısıyla görüşmenin gerçekçi olmadığını sahici bir görüşmeye dönüşmediği. Zaten KESK olarak biz yıllardır görüşmenin yanlış olduğu toplu sözleşme yapılması gerektiğini söylüyoruz? dedi. Evren, bir gazetecinin KESK'in daha önce toplu görüşmelere katılmadığını ancak bu taleple birlikte bundan sonra katılacağı anlamına mı geleceği sorusuna ise, ikisinin farklı şeyler olduğunu, toplu görüşmelere katılıp katılmayacaklarına ise örgütleriyle birlikte karar vereceklerini söyledi.

-İŞÇİ MEMUR ORTAK ÖRGÜTLENMESİ-

Örgütlenme konusunda Erdoğan'la bir mutabakat sağladıklarını açıklayan Evren, işçi ve kamu çalışanlarının ortak sendikalarda örgütlenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine görüşeceklerini söyledi. Evren, ?Bu gerçekleşirse, grev ve toplu sözleşme hakkı doğal olarak gerçekleşmiş olacak. Ve daha sonra kamu çalışanları tiyatroya dönüşen toplu görüşme süreçlerinden kurtulmuş olacak. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaya önem vereceğiz? diye konuştu.

-?SİYASİ PARTİLERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ?-

Görüşmede siyasi partilerin kapatılmasına karşı çıktıklarını Başbakan'a ilettiklerini ifade eden Evren, ?Türkiye'nin içine sürüklendiği bu kaos ortamının parti kapatmalara çözüm olmadığını, Ak Parti'nin kapatılmasının laiklik-anti laiklik tartışmasını ortadan kaldırmayacağını, DTP'nin kapatılmasının da Kürt sorununu çözmeyeceğini ifade ettik? dedi. Evren, Erdoğan'ın da sendikalar, demokratik örgütleri ve siyasi partiler dahil hiçbir örgütün kapatılmaması gerektiğini kaydettiğini söyledi.

-?ERGENEKON DERİNLEŞTİRİLSİN?-

Görüşmede, kamu çalışanlarının siyaset yapma hakkını gündeme getirdiklerini belirten Sami Evren, Başbakan'ın Erdoğan'ın da bürokratlar, devlet erkini kullananlar hariç böyle bir şeyin kendisi açısından da olumlu olduğunu ifade ettiğini belirtti. Evren, ?Dolayısıyla bugünkü görüşmelerimizde hem çalışma yaşamına ilişkin hem demokratikleşmeye ilişkin ciddi açılımlar sunduk? dedi.

Evren, Ergenekon operasyonu üzerinde Erdoğan'la konuştuklarını, meselenin yüzeysel olarak geçiştirilmemesi gerektiğini belirterek, ?Bu ülkede darbe kültürünü kim yaşatıyorsa, 12 Eylül darbecileri dahil, Şemdinli meselesini kapatanlar dahil, Susurluk meselesini kapatanlar dahil her türlü karanlık ilişkinin açığa çıkartılması gerektiğini ifade ettik. Bu konuda da demokratik kamuoyuna ve demokrasi mücadelesi içerisindeki tüm güçlerle birlikte mücadele edeceğimizi kendilerine bir kez daha ifade ettik? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber