190 bin polisin ?morali' bozulacak

Haber Giriş : 02 Kasım 2004 06:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, İzmir, Antalya ve Balıkesir'deki 4 Polis Moral Eğitim Merkezi'nin satışı 2005'e kaldı. 190 bin polise hitap eden merkezlerin satılmaması için lobi yapılırken, Maliye Bakanı Unakıtan, satış için fizibilite çalışması başlattı

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan'ın özel sektöre devretmek istediği, İstanbul, İzmir, Antalya ve Balıkesir/Ayvalık'taki deniz manzaralı ?Polis Moral Eğitim Merkezleri'nin özelleştirilmesi 2005 yılına kaldı. Bakan Kemal Unakıtan, Başkent Ankara dışındaki dört Moral Eğitim Merkezi'ni ?özelleştirmek', polis ise ?sattırmamak' istiyor. Lüks tesislerin özelleştirme kapsamına alınması 190 bin polisin moralini bozdu.

411 oda ve bin 13 yatak kapasiteli, denize sıfır konumdaki Moral Eğitim Merkezleri'nin satışından 200 milyon doların üzerinde gelir bekleniyor. İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ile Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, dört merkezin özelleştirilmemesi için ?lobi' yürütürken, Bakan Kemal Unakıtan, ?fizibilite' için düğmeye bastı. Unakıtan, dört ilin defterdarlıklarına talimat vererek milyon dolar değerindeki Moral Eğitim Merkezleri'yle ilgili ?fizibilite' çalışması başlattı. Bu tesislerin 2005'te satışa çıkartılması öngörülüyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber