Hasta çocuğa tarihi geçmiş serum verildiği iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2008 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören bir çocuğa son kullanma tarihi geçmiş serum verildiği iddia edildi.

Gizir ailesi, zatürree (Pnömoni) teşhisiyle 5 gün önce 4 yaşındaki çocukları Burak Gizir'i Balcalı Hastanesi'ne getirdi. İddiaya göre, küçük çocuğa burada son kullanma tarihi 2008 yılının 6. ayında biten serumlardan verildi.

Anne Neslihan Gizir (29), serumun kullanma tarihinin geçtiğini görünce durumu eşi Aygün Gizir'e (32) anlattı. Gizir ailesi, durum nöbetçi doktora aktarıldığında 'Gözden kaçmış, araya karışmış olabileceği' şeklinde cevap aldıkların belirtip uygulamaya tepki gösterdi.

Oğlunun odasına girdiğinde serumların temizlendiğini ve tarih kontrolü yapıldığını dile giteren baba Gizir, bu olayın serumların takılmadan önce yapılması gerektiğini kaydetti.

Gizir, çocuğunun hastaneye yatırıldıktan sonra durumunda bir değişiklik olmadığını ifade ederek, "Ancak; biz güvenerek üniversite hastanesine yatırdık. Çocuğum daha önce özel bir tıp merkezinde tedavi görüyordu. Tekrar kontrole götürdüğümüzde iyileşme olmadığı söylenmesi üzerine Balcalı Hastanesi'ne getirdik." diye konuştu.

İlk yapılan kontrollerin ardından doktorların oğlunun hemen hastaneye yatırılması gerektiğini kendilerine söylediğini aktaran baba Gizir, çocuğunun iyileşmediğini aktardı.

Baba Gizir, üniversite hastanesine ümitle geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Sonuçta üniversite hastanesi, hocaya güvendik. O güvenle geldik. Şimdi eşim içeride ağlıyor ve hiç bir güveni de kalmamış durumda. Çocuğumu da nereye götüreceğimi bilmiyorum. Bu benim çocuğum, benim herşeyim. Çocuğum için elimden gelen herşeyi yapacağım. Ben, çocuğumu yolda bulmadım. Olayın peşini bırakmayacağım."

Gizir ailesi, 4 yaşındaki çocuklarına serumlardan sabah ve akşam 4 gün içerisinde 8 tane verildiğini öne sürdü.

Öte yandan Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Emre Alhan, verilen serumun son kullanım tarihinin 15 gün kadar geçtiğini doğrularken, çocuğu her hangi bir zarar vermediğini söyledi.

Serumun gözden kaçmış olabileceğini ifade eden Alhan, "Serum çocuğu zarar vermedi. Zaten öyle zararı olabilecek bir serumda değil." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber