31 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Temmuz 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI

-Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında verdiği karar geniş yankı uyandırdı. Karara ilişkin değerlendirmeler sürüyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-KÖSK'TE OLAĞAN GÖRÜŞME

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ayrı ayrı Çankaya Köşkü'nde kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor. (Saat: 14.30/15.30)

-GÜNGÖREN SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

-İstanbul Güngören'de yaşanan terör eylemine ilişkin soruşturma sürüyor. İstanbul polisi tarafından gözaltına alınan zanlıların sorguları sürüyor. Güngören'de yaşanan terör saldırısına ilişkin gelişmeler izleniyor

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu'yu kabul ediyor. (Saat: 14.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda AKP'nin prim affında süre uzatımını öngören kanun teklifinin görüşülmesi bekleniyor. (Saat: 13.00)

-BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi fındık fiyatı ve fındık üreticisinin sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek (Saat: 11.30)

-MECLİS KOMİSYONLARI

-İçişleri Komisyonu'nda AKP Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut'un Dernekler Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşülecek

-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Hrant Dink alt komisyonunun raporunu görüşüyor.

-AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Fransa, Slovenya, Çek Cumhuriyeti büyükelçileri ile AB Genel Sekreteri'nin katılacağı bir çalışma yemeği veriyor.

-Türkiye-Irak Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Musullu gazetecileri kabul ediyor. (Saat: 11.30/10.30/12.00/16.00)

-YAŞ YARIN TOPLANIYOR

-Yüksek Askeri Şura Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yarın Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda toplanıyor. Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet komutanları ile şura üyeleri katılacak.

-4 Ağustos tarihinde çalışmalarını tamamlayacak olan YAŞ'da general ve amiralliğe yükselecek albaylar ile bir üst rütbeye yükselecek general ve amirallerin durumları ele alınacak. Ayrıca görev süreleri dolan general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle TSK'dan ihraç edilecek personelin dosyaları görüşülecek.

-DSP İL BAŞKANLARI TOPLANTISI

-14. DSP İl Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Zeki Sezer'in başkanlığında DSP Parti Okulu'nda yapılıyor. (Saat: 13.00)

-TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ'NİN BASIN TOPLANTISI

-Türk Tabipleri Birliği, Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜDEF'İN ELEKTRİK FATURALARI İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Tüketici Dernekleri Federasyonu, elektrik faturaları üzerindeki fonlar ile ilgili olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-SBS SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Bu yıl son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) yerini alacak olan ve ilki 21 Haziran'da 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) sonuçlar yarın açıklanıyor. İller bazında sıralama yapılmayacak olan SBS sonuçlarını 6. ve 7. sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden TC kimlik numaralarını girerek görebilecekler.

-BAYKAL'IN ?İSPANYA MODELİ? ÖNERİSİ ORTADA KALDI

-İstanbul'da yaşanan terör saldırılarının ardından İspanya'daki gibi toplumsal tepki gösterilmesi için çağrı yapan CHP Lideri Baykal'a net bir yanıt gelmedi. Baykal'ın, ?siyasi anlayışların bir kenarda tutularak? toplumun her kesiminin teröre ortak tepki göstermesi isteği siyasi partilerce temkinli karşılandı.

-Melis'te grubu bulunan AKP ve MHP bu konuda ilk adımın CHP tarafından atılmasını beklerken, Baykal'ın bu işte siyasi bir parti olarak öncülük etmelerinin doğru olmayacağını vurgulamıştı.

-MERKEZ BANKASI BÜTÇEDE İKİNCİ YARI İÇİN KÖTÜMSER

-Maliye Bakanlığı ilk yarıda beklenenden iyi çıkan bütçe gerçekleşmelerinden yola çıkarak yaptığı revizyonda yıllık bütçe açığı hedefini aşağı çekip, faiz dışı fazla hedefini büyütürken, Merkez Bankası'ndan, bütçede dengelerin ikinci yarıda bozulacağı yorumu geldi.

-Merkez Bankası'nın raporunda ikinci yarıda faiz giderlerinin hızlanması ve iç talepteki yavaşlamaya bağlı olarak vergi gelirlerinin azalmasına sonucu, ilk yarıdaki olumlu seyrin bozulacağına işaret edildi.

-ARTAN YAĞ FİYATLARINA BİYO YAKIT DOPİNGİ

-Dünyada petrol fiyatlarının anormal artışı alternatif enerji kaynaklarına ihtiyacı artırırken, küresel ısınmanın etkisiyle yükselen gıda fiyatlarına bir darbede son dönemlerde sıkça rağbet gören biyo yakıttan geldi. Yurt dışında belli ölçüde izin verilen biyo yakıt kullanımının Türkiye'de giderek artması, gıda fiyat artışlarına doping etkisi yaptı.

-Aymar Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Özyurt, dünyada olduğu gibi Türkiye'de trend haline gelen biyo yakıt kullanımının içinde bulunulan yağ krizini daha da kötüye götüreceğine işaret etti. Özyurt, rafine ayçiçeği yağı fiyatının 2.5 yılda yüzde 323 artış kaydettiğini belirtti.

-ADLİ TATİL YARIN BAŞLIYOR

-Adli yıl tatili yarın başlıyor. Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler görev yapacak. Adli tatil 6 Eylül Cumartesi sona erecek. Yeni adli yıl 8 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle başlayacak.

-SELÜLİT TEDAVİSİNDE ALTIN ANAHTAR:"ANANAS VE BİBERİYE"

-HRS?Ankara Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Diyetisyen Lale Sağlık, bazı besin maddelerinin selüliti engellediğini belirterek ?Özellikle ananas, biberiye ile A,C ve E vitaminlerini bunlar arasında sayabiliriz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber