4 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Ağustos 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ KARARLARI AÇIKLANIYOR

-Yüksek Askeri Şura çalışmalarını bugün tamamlıyor. Şura kararları Cumhurbaşkanı Gül'ün onayından sonra açıklanıyor. (Saat: 11.00)

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda son günlerde artış gösteren orman yangınları görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-BAHREYN KRALI ANKARA'DA

-Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife, Cumhurbaşkanı Gül'ün resmi davetlisi olarak Ankara'da. Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa El Halife Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ile Bahreyn Kralı El Halife, Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı Çankaya Köşkü'ndeki resmi akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 17.30/19.30/20.30)

-YÖK BAŞKANI ÖZCAN BAŞBAKANLIKTA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı kabul ediyor. (Saat: 18.00)

-PORTEKİZ DIŞİŞLERİ BAKANI AMADO TÜRKİYE'DE

-Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor. İki bakanın görüşmesinde Türkiye'nin AB üyelik müzakereleri ile bölgesel konular ve uluslararası konular ele alınıyor.

-Amado, resmi ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul ediliyor. (Saat: 15.00/17.00)

-KAYIP ÇOCUKLAR RAPORU AÇIKLANIYOR

-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Türkiye'de ilk defa hazırlanan "Kayıp Çocuklar (2007)" raporunu açıklıyor. (Saat: 13.00)

-TEMMUZ ENFLASYONU BELLİ OLUYOR

-TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ve üretici fiyat endeksi (ÜFE) bazında Temmuz ayı enflasyon gerçekleşmelerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-CHP'DEN AKP'YE ?ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ? UYARISI

-Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın uyarılarının ardından siyaset yeniden anayasa değişikliği tartışmaları ve siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasını tartışırken CHP'den AKP'ye ?anayasa değişikliği' uyarısı geldi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, ?Şu aşamada bu ortamda anayasa değişikliği tartışmalarının Türkiye'nin gündemine gelmesi, Türkiye'nin yine aynı gerginlikte bir dönemi yaşaması demektir.? dedi.

-CHP'Lİ ÖYMEN: ?AKP KENDİNE CAN SİMİDİ ARIYOR?

-Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin ?laiklik karşıtı eylemlerin odağı? olduğuna hükmetmesine karşın, partiyi kapatmamasının siyasi yankıları sürüyor. Tartışmalar sürerken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, Anamuhalefet partisi CHP'ye dönük ?diyalog? çağrısına ise CHP temkinli yaklaşıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, bundan sonraki sürecin AKP ve CHP'nin uzlaşmasından öte, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararın nasıl uygulanacağı konusu olduğuna dikkat çekti.

-AKP'nin Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından kendine ?can simidi? aradığını ileri süren CHP'li Öymen, ?AKP, Anayasa çizgisine girecek mi girmeyecek mi, yoksa bildikleri yolda devam mı edecekler. Bunlar ortaya çıkmadan CHP ile uzlaşma laflarının anlamı yok. Bizden, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu tespit edilen bir partiyle görüşmemiz bekleniyorsa boşuna. Ancak, Anayasa ile uzlaşılar, çağdaş bir yaklaşımla yollarına devam ederlerse, partiler arasında iyi ilişkiler kurulması demokrasinin de gereği? diye konuştu.

-ŞİRKETLERDEN YEDİ AYDA 5.5 MİLYAR YTL'LİK SERMAYE ARTIRIMI

-Yılbaşından 1 Ağustos'a kadar olan dönemde 74 ortaklığın sermaye artırımları kapsamında toplam 5 milyar 547 milyon YTL'lik hisse senedi ihracı SPK kaydına alındı.

-Anılan dönemde SPK, emeklilik yatırım fonlarının 11 milyar 205 milyon YTL, menkul kıymet yatırım fonlarının da 3 milyar 435.3 milyon YTL'lik pay ihracını kayda aldı.

-TZOB: "UCUZ GIDA HAYAL OLDU, TARIM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada gıda fiyatlarında artışların devam etmesinin beklenmediğini ve oluşan gıda fiyatlarının bugünkü değerlerini koruyacağının tahmin edildiğini dile getirdi. Bayraktar, ?Yani eskiden olduğu gibi dünyada ucuz gıda temini de artık mümkün görülmemektedir. Türkiye bu gerçeği dikkate alarak tarım politikalarını tarımsal ürünlerde üretimin artırılması ve sürekliliğin korunmasını sağlayacak şekilde gözden geçirilmelidir? dedi.

-HER 15 KADINDAN BİRİNDE KISIRLIĞA YOL AÇAN POLİKİSTİK OVER SENDROMU VAR

-Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, bir hormonal bozukluk olan ?Polikistik Over Sendromu?nun, her 15 kadından birinde görüldüğünü söyleyerek ?Bu hastalık kısırlık ve estetik sorunlara yol açtığı gibi, insülin metabolizmasında da bozukluklara neden oluyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber