BES'ten ek ödemeler dengeyi daha da bozacak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?eşit işe eşit ücret? vaadiyle yapılan ödeme zammının geç alınmış fakat iyi niyetli bir karar olduğunu belirterek, ?Ücret dengesi kuracağını söyleyen hükümet kamudaki işçi ile memur adasındaki ücret uçurumunu ise görmezden geldi? dedi. Avcı, ek ödemelerin adaletsiz yapılması halinde de yargı yoluna gidebilecekleri mesajı verdi.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı yazılı açıklamada, kamuda ücret dengesini kurmak için harekete geçen hükümetin yaptığı ek zam düzenlemesini değerlendirdi. Avcı, düzenleme ile hizmetli kadrosundaki en düşük maaş alan memurlara 25 YTL, daire başkanı ve müşteşar gibi yüksek maaş alan bürokrat kadrosundaki üst dereceli memurlara 100 YTL, öğretmenlere 50 YTL, mühendislere 75 YTL ve ?alınan duyumlara göre? polislere de 200 YTL ek ödeme yapılacağını söyledi. Farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan ve aynı işi yapan personelin ücretleri arasında yaklaşık olarak dört kata varan ücret farklılıkları bulunduğunu söyleyen Avcı, eğitimcilerin ücretlerinin kamudaki en düşük ücretler olduğunu ve öğretmenlerin maaşlarının yoksulluk sınırı altında bırakıldığını savundu. Avcı, ?Hükümet ?Eşit işe eşit ücret' vaadiyle yola çıktı. Fakat kamudaki ücret uçurumunu daha da derinleştirdi. Ücret dengesi kuracağını söyleyen hükümet kamudaki işçi ile memur adasındaki ücret uçurumunu ise görmezden geldi? açıklamasında bulundu.

-?EK ÖDEME ADALETSİZ OLURSA YARGIYA BAŞVURURUZ?-

TBMM'de yasalaşan ve yaklaşık 1 milyon 500 bin memura ek ödeme zammı getiren düzenlemeyi, ?Geç kalınmış iyi niyetli bir adım ama uygulama çok yanlış? şeklinde değerlendiren Avcı, öğretmenlerin her geçen daha da yoksullaştığını ifade etti. Avcı, hükümetin "Eşit işe eşit ücret" sözünde eşitlikçi ve adaletçi davranmaması durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi. Hükümetin memurlarla ilgili kararlar alınırken sosyal taraflarla üçlü diyalogu ihmal ettiğini ifade eden Avcı, ?Ek ödemeyle ilgili yasal düzenlemenin bütün aşamalarında çalışanların temsilcisi konumundaki sendikaların görüşüne başvurulmamıştır? dedi.

Avcı, ek ödemenin kimlere ne zaman, ne kadar verileceğinin sosyal taraflarla konuşularak birlikte karara bağlanması gerektiğinin altını çizerek, ?Eşit işe eşit ücret vaadi, eşitlikçi ve adaletçi bir anlayışla yeniden düzenlenmelidir? açıklamasında bulundu. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber