Yargıtay üyesini bakana şikâyet ettiler

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 06:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekilliği yapan ve hakkındaki iddialar nedeniyle Yargıtayca istifaya davet edilen Yargıtay üyesi Ergün Güryel, Diyarbakır Barosu avukatlarından Nevzat Güven tarafından Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e şikayet edildi.

Avukat Güven, Ergün Güryel'in, eşi Birgül Güven'e bir dava ile ilgili baskı yaptığını, eşinin kabul etmeyip hákimlikten istifa etmek zorunda kaldığını öne sürdü. Nevzat Güven, Çiçek'e yazdığı mektupta, eşi Birgül Güven'in 2000 yılında Bismil'de Asliye Ceza Hákimi olarak görev yaptığı dönemde, eski Diyarbakır Milletvekili Salih Sümer'in oğluyla ilgili bir davaya baktığını bildirdi. Ergün Güryel'in, eşi Birgül Güven'i telefonla arayıp sanığın kendi oğlunun arkadaşı olduğunu ve yardımcı olmasını istediğini belirten Nevzat Güven, eşinin hukukun gereğinin yapılacağını söylemesi üzerine, yargılamanın sürdüğü sırada görev süresi dolmadan ve herhangi bir soruşturma geçirmeden kendi isteği dışında Bayburt'a atandığını öne sürdü. Nevzat Güven mektupta şunları yazdı:

ŞİMDİ AVUKATLIK YAPIYOR

?Bu şekilde eşimin onuru kırıldı, hem de mağdur edildi. Atamadan sonra da milletvekili atamayı kendisinin yaptırdığını çekinmeden açıkça ifade etmiştir. Konuyu dönemin Adalet Bakanı'na Diyarbakır'a gerçekleştirdiği gezi sırasında elden bir mektupta iletmeme rağmen hiçbir işlem yapılmadığı gibi bize cevap bile verilmedi. Eşim hákimlik sınavını Türkiye birinciliği ile bitiren bir kişiydi. Mesleğini gereği gibi yapamayacağını anladığı için hákimlikten ayrılmak ve başka bir kurumda avukatlık yapmak zorunda kaldı.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber