Başesgioğlu MEB'den, öğretmen milli sporcuların uygun illere atanmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Milli sporculuklarının yanı sıra öğretmenlik görevlerini de sürdüren başarılı sporculara bekledikleri müjdeli haber, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'ndan geldi.

Öğretmenlik atamaları yapılan milli sporcuların atamalarının, sporcu kimlikleri göz önünde bulundurularak uygun illerle değiştirilmesiyle ilgili yazı, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun imzasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

"Milli sporcularımızın, bundan sonra yapılacak uluslararası faaliyetlerde, ülkemizi temsil aşamasında başarılı olabilmeleri için çalışmalarını uygun ortamda sürdürmelerine gerek duyulmaktadır" ifadelerinin yer aldığı yazıda, Beden Eğitimi Öğretmeni diploması bulunan sporcuların, çalışmalarını rahatça sürdürebilecekleri illere atanması rica edildi.

21 Ağustos 2008 tarihinde atamaları yapılan tekvandodan 20, güreşten 16, hentboldan 7, karate, hokey ve okçuluktan 6, atletizmden 5, buz hokeyinden 3, basketboldan ve halterden 2, bocce bowling, su altı sporları, atıcılık ve judodan da 1'er sporcunun yer aldığı 77 kişilik listenin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e ulaştığı, bakanlığın da bu konudaki gerekli çalışmaları başlattığı öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber