3N cep telefonu için 4 işletmeye yetki verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2008 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Üçüncü nesil (3N) cep telefonu işletmeciliği için 6 ay içinde ihaleye çıkılacak. Dört işletmeye 20 yıl süreyle işletme yetkisi verilecek.

"IMT-2000/UMTS Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Planı" ile "IMT-2000/UMTS Hizmet ve Altyapılarına İlişkin İmtiyaz Sözleşmelerinin (Lisansların) Asgari Değerlerinin Belirlenmesine İlişkin Karar", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre planda, yetkilendirilecek işletmeci sayısı da dört olarak belirlendi. Ancak, Kurum gelecek talepler doğrultusunda yetkilendirilecek işletmeci sayısında değişikliğe gidebilecek.

Yetkilendirme süresi, imtiyaz sözleşmesinin taraflarca imzalanmasından itibaren 20 yıl olacak. İhaleye ise altı ay içinde çıkılacak.

İlgili mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla; işletmeciler, kendi aralarında 3N-3N dolaşım anlaşmaları yapabilecek.

3N işletmecileri, İkinci Nesil (2N) lisansına da sahip olmaları halinde; 2N lisansı olmayan 3N işletmecilerine 3N-2N dolaşımı sağlamakla yükümlü olacak. Bu yükümlülük, 2N lisansı olmayan 3N işletmecileriyle ulusal dolaşım anlaşması imzalanmasından itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

3N işletmecisi, bu yetkilendirme kapsamında kendi hizmetlerinin yürütülmesinde kullandığı telekomünikasyon altyapısını talep etmeleri halinde, kendilerine ait olmayan mobil telekomünikasyon şebekelerini kullanarak hizmet vermeye yetkili diğer işletmecilerin kullanımına ilgili mevzuat çerçevesinde sunacak.

IMT-2000/UMTS hizmet ve altyapılarına ilişkin imtiyaz sözleşmelerinin (lisansların) asgari değerleri, KDV hariç olmak üzere, A Lisans (40 MHz) için 285 milyon avro, B Lisans (35 MHz) için 250 milyon avro, C Lisans (30 MHz) için 214 milyon avro ve D Lisans (25 MHz) için 178 milyon avro olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber