İzmir'deki hastaneye bebek kabul edilmiyor

Haber Giriş : 22 Eylül 2008 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bebek ölümlerinin yaşandığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'ne bebek kabul edilmediği bildirildi.

13 bebeğin öldüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi karantina altına alındı. Servise yeni bebek kabul edilmeyeceği belirtildi.

Bu arada, Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerinden gelen heyet ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Enfeksiyon Kontrol Komitesi'nin toplantı yaptığı kaydedildi.

Ölen bebeklerden birinin babası Musa Yaylak, Adli Tıp Kurumu önünde bebeğinin cesedini teslim almak için beklerken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7.5 aylık doğan ikiz kız bebeklerinden birinin dün öldüğünü söyledi. Yaylak, şöyle devam etti: ?Daha isimlerini bile koymamıştık. Ölüm nedeniyle ilgili önce bir şey söylemediler, sonra öğrendik ki hastane mikrobuymuş. Cinayet bürosuna gittim, olayla ilgili ifade verdim. Başkalarının da başına benzer olay gelmesin diye şikayetçi oldum. Diğer bebeğim hastanede. Başka hastaneye götürmek istiyorum ama enfeksiyon nedeniyle kabul etmezler diye alamıyorum. Hayatından endişe ediyorum bebeğimin.?

Babaanne Ayşe Yaylak da torununun kaybettiği için üzgün olduğunu belirtti.

?SON BEBEK ŞANSIMIZDI?

Aynı hastanede 17 günlük bebeklerini kaybettiklerini anlatan Suat Özcan da şunları söyledi:

?Eşim Habibe yüksek tansiyon hastası. Risk alarak hamile kalmıştı. 7 aylık hamileyken sezaryen ile doğum yaptı. Eşimin sağlık durumu nedeniyle bizim ilk ve son bebek şansımızdı. Nasıl böyle bir ihmal olabilir. Şikayetçiyiz.?

10 günlük bebeği ölen Özcan Akman ise bebeğinin gece öldüğünü, sabah kendilerine telefonla durumun bildirildiğini ifade ederek, ?Neden hemen aramadıklarını sordum. Bana 'Aradık, ağabeyinize haber verdik' dediler. Benim ağabeyim yok ki. Bakanlığa durumu bildirdim. Olay benim şikayetim üzerine ortaya çıktı? dedi. Anne Nazife Akman da bebek eylül ayında doğduğu için adını Eylül koymayı planladıklarını belirterek, ?Bebeğimizin ciğerleri normal gelişmediği için hastanede tedavi görüyordu. Durumunu sormak için hastaneyi aradık, öldüğünü öğrendik. Çok üzgünüz? dedi.

Hastanenin karantina altına alınan servisinde 30 kuvöz ve 15 beşik bulunduğu, kapasitesinin tam dolu olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber