Esrar operasyonuna katılan Başçavuş yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2008 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğur ÇAKMAK/SELENDİ (Manisa), (DHA)

MANİSA'nın Selendi İlçesi'nde 10 kilo esrar ile 1.5 kilo kenevir tohumunun ele geçirildiği ve 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, Jandarma Başçavuş Ahmet Mert, zanlılardan birinin otomatik av tüfeğiyle ateş açması sonucu yaralandı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı yönünde alınan bir istihbarat üzerine, Demirci İlçesi'ne bağlı Mezitler Köyü'nden Necati Başoğul ile irtibata geçti. Alıcı gibi davranan jandarma ekipleri Necati Başoğul ile Selendi İlçesi'ne bağlı Çamlıca Köyü'ndeki İsmail Önder'e (53) ait evde buluşmak üzere anlaştı. İsmail Önder'in evinde uyuşturucu maddelerin teslimi sırasında, sivil jandarma ekiplerinin kimliklerini açıklaması ve operasyonu başlatması üzerine arbede çıktı. Önder'in ateşlediği otomatik av tüfeğinden çıkan saçmalar, operasyonda yer alan Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Başçavuş Ahmet Mert'in başına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Sivil kıyafetli yaralı başçavuş Mert, Selendi Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

EVDE TARİHİ ESER DE BULUNDU

Operasyonda, İsmail Önder ve oğlu Akif Önder'in (23) yanı sıra evde bulunan kayınbiraderi Mesut Yavuz (35) de gözaltına alındı. Zanlılardan Necati Başoğul ise karanlıktan yararlanıp kaçtı. Evde yapılan aramada 10 kilo esrar, 1.5 kilo kenevir tohumu, 1 otomatik av tüfeği, 1 tek kırma av tüfeği, bunlara ait çok sayıda fişek, esrar tartmada kullanılan 1 hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca evin odunluğunda gizlenmiş, Helenistik döneme ait olduğu belirlenen 5 mermer sütun ile 1 mermer sütun kaidesi de bulundu. Gözaltına alınan 3 zanlının Selendi İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürerken, kaçan Necati Başoğul'un yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber