Bayram alışveriş günlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşan Ramazan Bayramı alışverişini hafta sonuna bırakan vatandaşlar, yağışlı havaya rağmen, alışveriş merkezlerine akın etti. CNR-EXPO'da düzenlenen Bayram Alışveriş Fuarı'nı dolduran yüzlerce kişi, kıyafetten, bayram şekerine, ayakkabıdan zücaciyeye kadar sunulan ürünlerden ihtiyaçlarını seçti. Seri sonu ve ihraç fazlası ürünlerini düşük fiyattan sattıklarını ifade eden fuar esnafı, halkın alım gücünün her geçen gün azalması nedeniyle, satışta zorlandıklarını ifade etti. Başta çocuklarının bayramlıklarını almaya gelen vatandaşların bazıları fiyatlardan memnunken, bir kısmı da fiyatların bekledikleri kadar düşük olmadığını ifade etti.

İstanbullular CNR-EXPO'da düzenlenen 'Bayram Alışveriş Günleri Fuarı' son 3 gündür hareketlendi. Yarın akşam kapanacak fuarda, alışverişi son iki güne bırakan vatandaşlar, yoğun kalabalık içinde keselerine ve zevklerine uygun ürün almaya çalıştı. Fuarın başladığı günden bu yana geçen 10 günlük sürede ilginin az olduğunu ancak son iki gündür gördükleri ilgiden memnuniyetlerini dile getiren firmalar, stoklarını eritmeye çalışıyor. Fuarda, 50 YTL'ye pardüse, 15 YTL'ye ayakkabı, 19 YTL'ye pantolon bulmak mümkün. Vatandaşların alım gücünün düştüğünü gözlemlediklerini ifade eden esnaf, geçen yıllardan daha yüksek fiyatlara daha çok satış yaptıklarını ifade etti. Ürünlerin normal fiyatı üzerinden yüzde 50, yüzde 70 indirim yapmalarına karşın, müşterinin daha fazla indirim beklediğinin anlatan firma sahipleri, yine de son iki günden umutlu.

Sabah 11.00'den, akşam 23.00'e kadar açık olan fuara ulaşım İETT otobüsü ve metroyla kolaylaştığı için vatandaşlar iftardan sonra geç saatlere kadar alışveriş yapabiliyor.

200'ü aşkın firmanın katıldığı fuarda, çocuklar için de özel bir oyun parkı hazırlandı. Vatandaşın ilgisinden memnun olan fuar yetkilileri, fuar sonuna kadan 1 milyon ziyaretçi bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber