Anaokuluda psikoleji dersi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2008 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Bartın'da, Özel Güneş Anaokulu tarafından, okulda eğitim gören 3-6 yaş arasındaki minik öğrencilere psikolog tarafından "psikodrama" dersleri verilmeye başlandı.

Bartın Güneş Anaokulu tarafından yapılan açıklamaya göre, eğitime verdiği önemle Bartın' da bir ilke daha imza atan Güneş Anaokulunun psikolog eşliğinde "Psikodrama" derslerine başlanıldığı bildirildi. Psikolog Cengiz Şıklı eşliğinde başlanan derslerde minikler psikologun danışmanlığında psikodrama dersi yaptı. Özgüven geliştirme, bedeninin farkında olma, yapabildiklerini ve yapamadıklarını öğrenme kavramları ilk derslerin konusu oldu. Haftanın 3 günü farklı sınıflarda, farklı yaş gurubundaki miniklerle birlikte olacak olan Psikolog Cengiz Şıklı, bireysel ve gurup eğitimi şeklinde danışmanlık yapacak. Ayrıca, velilerin isteği üzerine aile danışmanlığı da yapacak.

Okul Müdürü Beyhan Demirok, "Bartın'da Özel bir anaokulu faaliyete sokarak bir ilki başlatmıştık. Özel Güneş Anaokulu olarak Psikolog danışmanlığında derslere başlayarak yeni bir ilke daha imza attık. 3-6 yaş bilimsel olarak eğitim yaşı kabul edilmiştir. Çocukların küçük yaşta kişiliklerinin şekillendiği bilinen bir gerçektir. Biz de bu gerçekle beraber öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceğiz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber