Karayolları, öğrenciler tatildeyken tespite gelince üst geçit yapmaya gerek görmedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2008 11:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü önünde bin 800 öğrencinin geçtiği yolda üst geçit yapılması isteği, Karayolları'nın zamansız keşif gezisi ile gerçekleşmedi. Yüksek okul müdürlüğü, öğrencilerinin her gün geçtiği yola sinyalizasyon sistemi veya üst geçit yapılmasını istedi. Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü'nden bir ekip Ramazan Bayramı arifesinde tespite gelince okulda kimse bulunmaması sebebiyle yeterli yaya ve taşıt trafiği olmadığı gerekçesiyle üst geçit yapılmasına gerek olmadığını karar verdi.

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde eğitim gören yüksek okul öğrencileri, her gün okul önünden geçen Konya-İzmir karayolundan karşıya ulaşmak için ecel terleri döküyor. Okul yönetimi, çok sayıda kazanın meydana geldiği yolda ölümlü veya yaralanmalı kaza sayısının artmasından endişe ediyor. Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksek Okulu Genel Sekreteri Kerim Sağır, göreve başladığı günden beri, 5 maddi hasarlı kazaya, 3 de okul öğrencilerinin yaralandığı trafik kazasına şahit olduğunu söylüyor.

Okulda ikinci öğretim sisteminin de bulunması nedeniyle derslerin akşam saat 21.00'e kadar sürdüğünü bildiren Sağır, "Okulumuz ile Kadınhanı ilçe merkezi arasında Konya-İzmir devlet karayolu bulunuyor. Duble yol olması sebebiyle taşıt trafiği de önceki yıllara göre arttı. Ayrıca taşıtlar tam okul önünde rampa çıkıp-indiklerinden hızlı gidiyorlar. Dört yol kavşağında bulunan okulumuzun öğrencileri ilçe merkezine gidip gelirken bu kavşağı kullanıyor. Kavşakta herhangi bir ışıklı lamba, hız kesici ve düzenli bir geçit olmadığı için sık sık ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geliyor." bilgisini verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü'ne bu sorunun çözülmesi için dilekçe yazdıklarını ifade eden Sağır, "Milletimizin bize emaneti olan ve hepimizin sahip olduğu çocuklarımızın hayatı tehlike altında. Bu durumun düzeltilmesini ve gereken ne varsa yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz" dedi. Durumu 1,5 yıl önce Karayollarına bildirmelerine rağmen çözüme yönelik henüz bir adım atılmadığını söyleyen Kerim Sağır, durumun tespiti için yetkililerin, Ramazan Bayramı'na girmeye yakın bir zamanda buraya geldiklerini hatırlattı. Bayram arifesi olduğu için okulda öğrenci olmadığından yapılan tespit sonucu, yeterince taşıt ve yaya trafiğine rastlanmadığı için, böyle bir yapılandırmaya gerek olmadığı kararına varıldığına dikkat çeken Sağır, "Buraya bir üst geçit yapılması veya bir ışık sistemi konulması için illa bir öğrencimizin ölmesi ya da yaralanması mı gerekiyor?" şeklinde yetkililere tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber