Albayrak: Öğrenim kredisi için af düşüncemiz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, katkı ve öğrenim kredisini ödemeyenler için af çıkarmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını bildirdi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, üniversiteyi kazanarak Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat eden ve belgelerini veren tüm öğrencilere, durumlarına göre katkı ve öğrenim kredisi verdiklerini ifade ederek, özellikle başvuran tüm öğrencilerin katkı kredisi aldığını söyledi.

Beş yıl önce göreve geldiğinde 45 YTL olan öğrenim kredisinin, bugün yüzde 256 artışla 160 YTL olduğunu ifade eden Albayrak, "160 YTL de son iki ayını yaşıyor. 2009 yılında kredimizin miktarı öğrencilerimizin yararına çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Katkı ve öğrenim kredilerinin geri dönüşümünde hiç bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:

"Geçmiş yıllarda Kredi Yurtlar Kurumundan öğrenim ve katkı kredisi alan öğrencilerimiz, bir işe girdikten sonra, maalesef borçlarını ödemiyorlardı. Biz göreve geldikten sonra 20-25 kişilik özel bir ekiple, 'kimden alacaklıyız' onu tespit ettik. Vatandaşlarımızla mektuplaşma ve medyamızın haberleri sayesinde herkes borcunu ödemeye başladı. Böylece 1960 yılından 2003 yılına kadar 27,4 milyon YTL olan geri dönüşüm, bizim zamanımızda 1 milyar 200 milyon YTL'ye kadar çıktı."

Okullarını bitirdikten sonra bir işe giremeyenlerden kredilerini ödemeyenlerin bir dilekçe ile kurumlarına başvurması durumunda, borcu yıllık olarak ertelediklerini vurgulayan Albayrak, bu şekilde 15 bin kişinin borcunu ertelediklerini belirtti.

"Bir sosyal güvenlik kurumuna kayıtlı ve çalışan durumda olup da katkı ve öğrenim kredisi borcunu ödemeyenler için bir af düşüncemiz yok" diye konuşan Albayrak, artık düşük enflasyondan dolayı faizlerin fazla artmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber