Kalp krizi geçiren öğrenci öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2008 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Atatürk Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Tayfun Baran (16), kalp krizi sonucu öldü.

Alınan bilgiye göre, dün hacca gidecek olan teyzesini uğurlamak için düzenlenen törene katılan Tayfun Baran, bir anda fenalaşarak yere düştü. Ailesi, kalp rahatsızlığı bulunan ve bilincini kaybeden Tayfun Baran'ı, yakındaki Özel Eskişehir Sakarya Hastanesine götürdü.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Barbaros Dokumacı, Baran'a ilk müdahaleyi yaptı. Ritm bozukluğu belirlenen Baran, ilk tedavisinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Baran, tüm müdahaleye rağmen yolda hayatını kaybetti.

Tayfun Baran için, eğitim gördüğü Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde tören düzenlendi. Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri, buradaki törenin ardından Mamure Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Babası Ertuğrul Baran, annesi Filiz Baran ve kardeşi Merve Baran'ın da katıldığı namazın ardından Tayfun Baran'ın cenazesi, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

-''HERKES ONA HAYRANDI''-

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı, okulda düzenlenen törende, Tayfun Baran'ın, özellikle sosyal faaliyetlerde başarılı bir öğrenci olduğunu, öğrenciler, öğretmenler ve idareciler olarak çok üzüldüklerini söyledi.

Baran'ın sevdiklerinden erken ayrıldığını ifade eden Kabadayı, şöyle konuştu:

''Tayfun her zaman neşe doluydu. Sadece sınıf arkadaşları değil, tüm okulun sevdiği bir öğrenciydi. Bizim için çok büyük bir kayıp. Tayfun, şiir yazıp, şarkı söylüyordu. Ondan çok şeyler bekliyorduk. Bizi derinden üzdü. Geçen yıl mezunlar gününde çok güzel bir gösteri yapmıştı. Herkes ona hayrandı.''

-''EKO KARDİYOGRAFİ İLE BAKILMASI GEREKİR''-

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Barbaros Dokumacı ise Tayfun Baran'ın acil servise baygın getirildiğini, hemen solunum yolunun açıldığını bildirdi.

Bu sırada Baran'un morardığını belirten Doç. Dr. Dokumacı, şöyle dedi:

''Hastada ritm bozukluğu vardı. Şok uyguladık. Ritmi düzeldi. Tayfun'da sporcu hastalığı olarak bilinen kalp adalesinin kalın olması durumu söz konusu. Ritmini düzelttik. Daha sonra üniversiteye sevk edildi. O sırada Tayfun'u kaybettik. Yurt dışında beden eğitimi de yapsa bütün sporcuların kalbine eko ile bakılıyor. Herkesin ultrasonda bulgusu olmayabiliyor. Herkesin bir elektrosu çekiliyor. Türkiye'de 35-40 yaşlarında hayatında hiç elektrosu çekilmemiş kişiler görüyoruz.''

Doç. Dr. Dokumacı, okullarda beden eğitimi ve spor aktivitelerine giren öğrencilerin mutlaka eko kardiyografi ile kalp odacıklarının kontrol edilmesi tavsiyesinde bulunarak, şunları söyledi:

''Bırakın okulları, pek çok profesyonel kulüplerde bile eko kardiyografi yapılmamış oluyor. Elektro çekilmemiş oluyor. Muayene bile olmuyor. Bizde birisine 'spor yapamazsın' dendiği zaman, sanki hayatı bitmiş kabul ediyor. Bunun için kaçıyor başka başka doktorlara gidiyor. Gözden kaçmaya çalışıyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber