İhale gecikince öğrenciler soğukta ders görmeye başladı

Haber Giriş : 22 Kasım 2004 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde akaryakıt ihalesi gecikince, kaloriferi yanmayan okullarda ders gören yüzlerce öğrenci soğukta öğrenim görmeye başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Beyşehir'deki okulların yakıt ihtiyacı için ayrılan 86 milyar liralık ödeneğin yeni geldiğini, ancak ihalenin 25 Kasım'da yapılacak olmasından dolayı böyle bir sorun yaşandığını söyledi. Bu sorunun sadece Beyşehir'de olmadığını, diğer ilçelerde de benzer sorunların yaşandığını ifade eden Taşdelen, okul müdürlerine bu tür sorunların yaşanabileceğinin hatırlatıldığını, çok önceden 'önleminizi alın uyarısı' yaptıklarını ifade ederek, "Sadece devlet desteğiyle bu sorunu aşmak zor görünüyor. O yüzden öğrenci velilerinin de yakıt ihtiyacı için çocuklarının öğrenim gördüğü okullara ekonomik yönden katkı yapmasını talep ediyoruz. Ancak okul müdürleri de yardımların olmamasından muzdarip. Yardım olmayınca da yakıtı olmayan okullarda kaloriferler maalesef yanmadı ve çocuklarımız buz gibi sınıflarda ders görmek durumunda kaldı" diye konuştu.

Beyşehir'deki okullara geçtiğimiz yıl daha az yakıt geldiğini ama bu yıl yaptıkları girişim sonucu 57 ton kalyak, 125 tonluk da kömür ihtiyacı için ödenek ayrıldığını kaydeden Taşdelen, "İhale 25 Kasım'da olacak. Ancak ihaleyi üstlenen firmanın ilçeye kömürleri getirip okullara teslimi 10 günü bulabilir. Kış soğukları da bastırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bizim, ihalenin yapılmasını ve bu ihale sürecinin tamamlanmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Bu on günlük süre için velilerimizin desteğini bekliyoruz" dedi.

Bu arada okullarda kaloriferlerin yanmamasına öğrenci velilerinin tepki gösterdiği, bazılarının ise hastalanmasından endişe ettikleri için çocuklarını okula göndermediği öğrenildi. Beyşehir'de toplam 39 ilköğretim okulunda eğitim-öğretim veriliyor. Bu okulların büyük bölümü kalorifer tesisatı ile çok az bir kısmı ise hala sobalı sistemle ısıtılıyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber