Üniversitelilerin ulaşım çilesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 18:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli),

YAKLAŞIK 55 bin öğrencisi bulunan Kocaeli Üniversitesi'nin kent merkezine 15 kilometre mesafedeki Umuttepe Kampusu'nda öğrenim gören öğrencilerin ulaşım çilesi bitmiyor.

Üniversite giriş ve çıkış saatlerinde öğrenciler balık istifi gibi midibüslere doluşuyor. Aynı yerde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin de bulunması nedeniyle durakta uzun kuyruklar oluşuyor, ulaşım araçlarını öğrencilerin dışında hastalar ve hasta yakınları da dolduruyor.

Özellikle sınav dönemlerinde sıkıntı çektiklerini söyleyen öğrencilerden Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Neşe Kırçiçek, ?Sınav zamanlarında toplu taşıma araçlarına yığılmalar oluyor. Dolu olduğu için binemiyoruz ve bazen sınavlara da bu yüzden yetişemiyoruz? dedi.

İletişim Fakültesi öğrencsi Işılay Güneş de, ?İkinci öğretim öğrencileri saat 16.00'dan sonra geliyor. En azından o saatten sonra toplu taşıma araç sayısını arttırmaları gerekir. Öğrenciler, hasta ve hasta yakınları konserve kutusu içersinde midibüslerde yolculuk yapmak zorunda kalıyor? diyerek, sorunun çözümlenmesini istedi.

Hasta yakınlarından Fatma Akgül ise, ?Tıp fakültesinde tedavi gören hastalar ve yakınları toplu taşıma araçları dolu olunca ayakta yolculuk etmek zorunda kalıyor. Yaşlı insanlar çok zorlanıyor. Bu çileyi yetkililerin görmesini ve çözüm bulmalarını istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber