İlhan Selçuk, duruşmada hazır edilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının 14. duruşmasında Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, dava dosyasındaki bazı telefon konuşmalarının özel olması ve tüm görüşmelerin dava dosyasıyla ilgili olmaması nedeniyle telefon görüşmelerine yayın yasağı koydu.

Ergenekon davasının 14. duruşmasında mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının taleplerini değerlendirdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, taleplere ilişkin www.aloihbar.org ve www.aloulusal.net isimli internet sitelerinin teknik takibe alınıp alınmadığının MİT, jandarma ve emniyete sorulmasını, Ergenekon şemasında ki isimlerin açık bir şekilde istenmesi için cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşmada tutuksuz sanık Ali Yiğit'in cep telefonunda kimlerle görüştüğünün tespitinin istenmesine ve Hayrettin Ertekin'in tahliye talebine ilişkin hastane raporunun beklenmesine karar verildi. Mahkeme Başkanı Şengün, tutuksuz sanıklardan İlhan Selçuk ve Ayşe Asuman Özdemir'in savunma günü duruşma salonunda hazır edilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti sanıkların dosyada yer alan telefon konuşmalarının DVD'ye aktarılarak sanık ve sanık avukatlarına verilmesine karar verirken, dosyadaki bazı telefon konuşmalarının özel olması ve tüm görüşmelerin dava dosyasıyla ilgili olmamasından ötürü özel görüşmeler ile dava dosyasını ilgilendirmeyen telefon görüşmelerine yayın yasağı kondu.

SERPİL KIRKESER- YUSUF MELİKOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber