Kamu-Sen, erken maaş değil, bayram ikramiyesi istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla yayımlanan genelgeye göre personel kanunlarına göre maaş alan memur, akademik personel, hakim savcı ve askeri personelin 15 Aralıkta ödenecek maaşları kurban bayramı dolaysıyla 2 Aralık 2008 tarihinde ödenecek. Bu uygulama sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da uygulanacaktır.

Ancak Türkiye Kamu-Sen olarak kamu çalışanlarını dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyoruz. Ekonomik krizi en çok hisseden dar ve sabit gelirliler için maaşların erken ödenmesi kuşkusuz onları rahatlatacak, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını yapma imkanı sağlayacaktır. Ancak şu da unutulmamalıdır ki; aralık ayının 2'sinde verilecek maaşın ardından bir sonraki maaş 43 gün sonra yani 2009 Ocak ayının 15'inde kamu çalışanlarına ödenecektir. Aralık ayının 2'sinde verilecek maaşla 43 gün geçim sağlanacağı gerçeği unutulmamalıdır. Maaşların zamanından 13 gün önce ödenmesinin sevincinin üzüntüye dönüşmemesi için kamu çalışanlarını uyarma ihtiyacı hissettik.

Hükümetin maaşları erken vererek kamu çalışanlarını sıkıntıya sokabilecek bir uygulama yerine, kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi vermesini istiyoruz. Bu şekilde yapılacak uygulama ekonomik durgunluğun çözümünde de ilk adım olacaktır.

Başta kamu çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzurlu ve mutlu geçirmeleri dileğiyle..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber