Yargıtay, işten atılan Fiskobirlik işçilerini işe iade etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yargıtay, FİSKOBİRLİK bünyesinde bulunan Ordu Yağ Sanayii A.Ş.'de çalışırken Ocak ayında iş akitleri feshedilen 30 işçiyi işlerine iade etti.

2007 yılının Aralık ayında Yaşar Pamuk yönetiminin ayrılmasından sonra işbaşına gelen yeni yönetimin Ordu Yağ Sanayi A.Ş'de yönetim değişikliğine gitmesinin ardından, zarar edildiği gerekçesiyle iş akitleri feshedilen 91 işçiden 30'u 'ekmek' mücadelesini kazandı. İşe geri dönmek için siyasi partileri aşındıran, imza kampanyaları başlatan 30 işçi, mahkemeye gitti. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran 31 kişinin durumunu değerlendiren mahkeme, 30'unu haklı bularak işe iade etti. Ordu Yağ Sanayi'nin karara itiraz etmesi üzerine dava Yargıtay'a gitti. Davayı bağlamak için toplanan Yargıtay, yerel mahkemenin kararını haklı bularak 30 işçinin işe iade edilmesi kararını onadı. Buna göre, işe iade kararı verilen 30 kişinin 10 gün içinde işe başlatılması, başlatılmaması halinde her kişiye 4 aylık maaşı tutarında tazminat ödenmesi, ayrıca çalışmadıkları ayların maaş toplamının ödenmesine hükmetti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Selim Yöndem, mücadeleden başarıyla çıktıklarını belirterek, "Bu işçilerin ekmek mücadelesinin başarısıdır" dedi. Kara kışın en yoğun yaşandığı dönemde işten çıkarılan insanların iş akitlerinin feshedilmesinin gerçek sebebinin fabrikanın zarar ediyor olduğuna kesinlikle inanmadıklarını belirten Yöndem, "Buradan başta vekillerimize, siyasi partilerimizin yöneticilerine, FİSKOBİRLİK ve Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin başında bulunan yetkililere sesleniyoruz. İşten atılan işçilerimizin kendilerinin, eşlerinin, annelerinin, babalarının ve yakınlarının feryatlarına kulak verin. Açılan imza standına katkı sunarak bu mağduriyetin giderilmesini talep eden 12 bin Ordulu hemşerimizin isteğine kulak verin ve bağımsız Türk yargısının vermiş olduğu kararı bir an evvel yerine getirilmesini sağlayın. Türk-İş Konfederasyonunun bileşenleri olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da konunun takipçisi olacağız. Ordu Yağ Sanayi A.Ş. yöneticilerine ve siyasilere bir kez daha çağrımızdır; sizleri hukukun üstünlüğüne, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği kararlara uymaya davet ediyoruz. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Adaletin olmadığı yerde barıştan söz edilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber