AK Parti İstanbul İl binasında patlama: 5'i polis 10 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Güler: Bomba parça tesirli

İSTANBUL(CİHAN)- İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombanın parça tesirli olduğunu söyledi. Vali Güler, olayda toplam 10 kişinin yaralandığını, yaralılardan 5'inin polis memuru olduğunu belirtti.

Hastanede yaralıları ziyaret eden İstanbul Valisi Muammer Güler, hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güler, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 5 yaralıdan 2'sinin ameliyatta olduğunu söyledi. Yaralılardan 3'ünün polis memuru, birinin vatandaş, diğerinin de parti çalışanı olduğunu kaydeden Vali Güler, "Memorial Hastanesi'nde de 3 yaralımız var. Bunlardan biri bayan polis memuru. Biri binanın idare amiri, diğeri ise özel güvenlik elemanı. Diğer 2 yaralı da Şişli Etfal Hastanesi'nde. Toplam 10 yaralımız var." şeklinde konuştu.

Patlamayla ilgili sorulara detaylı bilgi vermeyen Vali Güler, "Olay her yönüyle inceleniyor. İncelemeler bittiği zaman gerekli açıklamayı yapacağız." dedi. Vali Güler, patlayıcının cinsine ilişkin soruya da "Parça tesirli" şeklinde cevap verdi.


İstanbul'daki patlamada yaralı sayısı 6

İstanbul - İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı dış kapı girişinde meydana gelen patlamada, 4 polis memuru ile 2 parti görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Vali Güler, Beyoğlu'nun Sütlüce semtindeki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı dış giriş kapısında meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güler, olayda 4 polis memuru ile 2 parti görevlisinin yaralandığını belirtti.

Vali Güler, yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu ve ameliyata alındığını kaydetti.


Bomba kargo ile gönderilmiş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombanın kargo ile gönderildiği öğrenildi. Paketin X-Ray cihazından ikinci defa geçirildiği sırada patladığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre Sütlüce'deki İl Başkanlığı'na özel bir kurye vasıtasıyla bir paket ulaştı. Çaycı olarak görev yaptığı öğrenilen Cahit Aytekin isimli parti çalışanı, paketi alarak X-Ray cihazından geçirdi. Cihazın ötmesi üzerine paket yeniden X-Ray'dan geçirildi. Bu sırada paket patlıyor. Patlamanın etkisiyle Cahit Aytekin ve polis memuru Hüsnü Uyan ağır şekilde yaralandı. Ayrıca, polis memurları Deniz Bölükbaşı, Okan Buçak ile Tuğba Ayça 2 AK Parti görevlisi de yaralandı.

Yaralılardın Tuğba Ayça ile AK Partili iki görevli Özel Memorial Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı bir kişinin ise Şişli Etfal Hastanesi'nde bulunduğu öğrenildi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 4 kişiden 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Sütlüce'deki yeni İstanbul İl binasında meydana gelen patlamada yaralananlar hastanelerde tedavi altına alındı. 5 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı girişindeki patlamada yaralananlardan biri Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 4'ü ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralanan polis memuru ile başka bir yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hastane önünde bekleyen vatandaşlar yaşanan kargaşayı anlatırken yaralıların durumu hakkında da bilgi verdi. Bir vatandaş, "Yaralıların durumları kötüydü. Birisinin yüzü birisinin bacağı parçalanmıştı." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber