Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Çiçek'e yanıt

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2008 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, muhalefetin öneri getirmediğine ilişkin sözlerine tepki göstererek, "Sayın Çiçek, 'öneri getirmiyorsunuz' diyeceğine, Genel Başkanımızın, Başbakan'a sorduğu 4 ayrı deve dişi gibi soruya, adam gibi cevap verseydi" dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda, bütçe üzerinde Hükümet adına konuşan Cemil Çiçek'in, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bütçenin tümü üzerindeki konuşmasını "çok farklı yorumladığını" ifade ederek, söz istedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın söz vermesi üzerine kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, bir milletvekilinin, kendisinin de geçmişte hükümette yer aldığı bir dönemi, bu kadar acımasızca eleştirdiğine ilk kez tanık olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sanki o dönemlerde ben bakandım da Sayın Cemil Çiçek, bakan değildi" dedi.

Çiçek'in, "Muhalefet, çözümsüz, dar ve sığ bir siyaset üretmemeli" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da öneri getirmediğini söylediğini anımsattı. Baykal'ın konuşmasında, sosyal sorumluluk duygusunu ön plana çıkararak, yeni bir ekonomi anlayışına ihtiyaç olduğunu belirttiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sayın Cemil Çiçek, eğer bundan bir şey anlamıyorsa, Meclis Kütüphanesine gidebilir. Sosyal sorumluluk nedir öğrenebilir. Sosyal devlet nedir, öğrenebilir. Devletin sosyal sorumluluğu nedir, öğrenebilir" diye konuştu.

Deniz Baykal'ın, "Altyapı yatırımları arttırılmalı. Mevduata garanti arttırılmalı. Tarım kesimini canlandırmak için gübre ve zirai ilaçtaki KDV ile mazotta ÖTV düşürülmeli. Memur ve emekli ücretleri mutlaka artırılmalı" gibi 12 öneride bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ben isterdim ki Sayın Çiçek, buraya gelip 'öneri getirmiyorsunuz' diyeceğine, anladığım kadarıyla metnin tümünü okumamış, Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Başbakan'a sorduğu 4 ayrı deve dişi gibi soruya, adam gibi cevap verseydi... Hükümet, Telekom'un satışında niçin sessizliğini koruyor? ATV-Sabah'ın satışında niye sessizliğini koruyor? Bu hükümet, iki kamu bankasından 750 milyon doların bir gruba kredi olarak aktarılması konusunda, niçin sessizliğini koruyor? Hükümet, bu konularda sessizliğini korumayacak... Bunun hesabını soracağız."

IMF'ye niçin gidildiğini de soran Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe, IMF talimatıyla Genel Kurulda son şeklini almıştır. Sayın Cemil Çiçek'in bundan haberi var mıdır, yok mudur acaba?" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber