Beş ilde PKK operasyonu: 33 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA)

MERSİN, Adana, Diyarbakır, İstanbul ve Şırnak'ta düzenlenen PKK operasyonunda gözaltına alınan 2'si kadın 33 kişi, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, operasyonla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Vali Aksoy, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Mersin merkezli olarak Adana, Diyarbakır, İstanbul ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda, PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren 2'si kadın 33 kişinin yakalandığını söyledi. Aksoy, gözaltına alınan zanlıların, korsan gösterilere katıldığı, terör örgütü ve elebaşı lehine slogan attığı, güvenlik güçleri, kamu görevlileri ve vatandaşların araçları ile binalarına molotofkokteyli saldırı düzenledikleri, terör örgütü adına silahlı faaliyet göstermek üzere kırsal alana eleman gönderdikleri ve örgüte maddi gelir temin etmek gibi eylemleri gerçekleştirdiklerinin belirlendiğini kaydetti. Vali Aksoy, zanlıların 2'sinin de PKK'nın dağ kadrolarına katılmak için hazırlık yaparken yakalandığını bildirdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan ve üzerlerinde örgüte finans aktarımında kullanılan banka hesap kartı, 51 cep telefonu, 50 sim kartı, 15 hafıza kartı, 5 bilgisayar, 108 CD, 6 kamera, 1 fotoğraf makinesi ile bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilen zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber