Anaokulu sınıflarındaki kameralar 5 ay önce kaldırılmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ana sınıflarının kamerayla izlenmesine 'dur' diyen kararın 9. ayda alındığını belirterek, "Sınıf ortamında çocukların gözlenmesi pedagojik olmadığını" söyledi.

Hüseyin Çelik, 'Yeni Öğretim Programlarının Uygulanmasının Değerlendirilmesi' toplantısı öncesinde gazetecilerin anaokulları sınıflarına yerleştirilen kameraların kaldırılmasıyla ilgili sorularını cevapladı. Çelik, "Bu yeniçerinin Hz. İsa'nın öldürülmesini sorgulamasına benziyor. 9. ayda verilen bir karar, yeni bir şey değil. Ama şimdi öğrenilmiş." diye konuştu.

Sınıf ortamında çocukların gözetlenmesinin pedagojik olmadığını belirten Çelik, güvenlik amaçlı olarak koridor ya da dış mekanların gözlenmesi ya da gözetlenmesinin söz konusu olabileceğini söyledi. Kameralarla ilgili kararın Talim Terbiye Kurulu tarafından alındığını hatırlatan Çelik, "Benim de görüşüm bu yönde." dedi.

Bakan Çelik bir soru üzerine, bu karar verilirken veli görüşlerinin de alındığını belirterek, "Velilerden görüş alındı mı elbette veli görüşü alınır bu tür kararlar alınırken. Pedagojik olup olmadığını velilerden çok uzmanlar bilir. Eğer uzmanlar bu işin böyle olmasına karar verdiyse velilerin de buna uyması gerekir. Ki zaten onlar da bu işten memnunlar." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber