Kültür ve Turizm Bakanlığındaki denetim elemanlarının görevleri yönetmelikle düzenlenemeyecek

Haber Giriş : 08 Aralık 2004 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) her türlü ölçekteki imar planlarını yapmaya, yaptırmaya ve tadil etmeye yetkili kılan düzenlemenin iptal istemini reddetti.

Anayasa Mahkemesi, bugün yaptığı toplantısında, CHP'nin 5162 sayılı Toplu Konut Kanunu'nda değişiklik yapan kanunun 2. maddesiyle değiştirilen 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu'nun 4. maddesinin 1. fıkrasının iptali istemini esastan görüştü. Yüksek Mahkeme, bu talebi oybirliği ile reddetti. Anayasa Mahkemesi bugünkü toplantısında ayrıca, CHP'nin, 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali ve yürürlülüğünün durdurulması istemini de karara bağladı.

Yüksek Mahkeme, yasanın 11. maddesinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki denetim elemanlarının görev ve sorumluluklarının Bakanlık yönetmelikleriyle belirlenmesini öngören düzenlemeyi iptal etti. Yüksek Mahkeme yasanın 12. maddesinin a ve c fıkrasında yer alan uyarma cezasını düzenleyen hükümlerin iptali istemini ise reddetti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber