TMO fındık alımlarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen 21 kişi tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Giresun'da, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanlardan 21'i tutuklandı.

20 Ocak tarihinde TMO'nun Doğankent ilçesindeki alım merkezinde usulsüz fındık alımlarıyla ilgili jandarma tarafından başlatılan operasyon kapsamında 10 Şubat tarihinde Giresun merkez, Bulancak, Espiye, Tirebolu ilçeleri ile Aksaray, Balıkesir, Afyonkarahisar, Konya ve Uşak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında TMO görevlilerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün jandarma tarafından gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda Giresun'da bir fındık tüccarı daha gözaltına alındı.

Jandarma tarafından gözaltına alınan ve devleti en az 25 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen toplam 39 kişinin adliyeye sevk işlemleri bugün tamamlandı.

Giresun ile Bulancak ve Espiye ilçelerinde adliyelere çıkarılan 39 kişiden 21'i "İrtikap ve Kamu Kurumunu Dolandırmak" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. 18 kişi ise çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakıldı.

Giresun'da, jandarma tarafından TMO alım merkezlerinde başlatılan usulsüz fındık alımlarıyla ilgili başlatılan soruşturmanın genişletildiği ve yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

Öte yandan, 20 Ocak tarihinde Doğankent ilçesinde TMO'nun alım merkezinde jandarma tarafından usulsüz fındık alımı yaptıkları belirlenen 14 kişi gözaltına alınmış bunlardan 10'u tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber