Tayini çıkan sağlık memurunun yol çilesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ'un Üçevler Köyü Sağlık Ocağı'nda görevli Sağlık Memuru Muhammet Atıcı'nın tayini kar engeline takıldı. Evli ve 1 çocuk babası Atıcı, bir süre köy yolunun kardan açılmasını bekledi. Gecikince yola yaya olarak çıkan Atıcı paletli ambulansla kent merkezine inerek yeni görev yeri olan Varto'ya gitti.

Kış mevsiminde yolu aylarca kar yüzünden kapalı olan Üçevler Köyü Sağlık ocağında görevli sağlık memuru Muhammet Atıcı'nın tayini 30 Ocak'ta Varto İlçesi'ne çıktı. Yaklaşık 2 hafta yolun kardan açılmasını bekleyen Atıcı, kapalı yolun bir bölümünü ailesi ile birlikte yürüyerek karlı dağları aştı. Köy korucularının da kendisine eşlik ettiği zorlu yolculuk yaklaşık 3 saat sürdü. Çavuştepe Köyü'ne kadar yaya yürüyen Muhammet Atıcı ile eşi Gülşen Atıcı ve çocukları 2 yaşındaki Metin, Çavuştepe Köyü'nde kendilerini bekleyen paletli ambulansla Muş'a getirildi.

Zorlu yolculuk ardından ailesi ile birlikte Muş'a geldiğini belirten Muhammet Atıcı, ?Tayinim çıktığı halde yolun kapalı olması nedeniyle haflardır köyde mahsur kalmıştım. Köyün korucuları da bize eşlik etti. Yola çıkıp bir süre yürüdükten sonra tipi çıktı. Zon anlar yaşadık. Paletli ambulansla karşılaşınca dünyalar bizim oldu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber