Çelik: Eğitimde her 3 derslikten birisi iktidarımız döneminde yapıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şu anda okullarda görev yapan her 3 öğretmenden birinin AK Parti hükümeti döneminde atandığını söyledi. Hükümetin en önemli görevinin vatandaşın mutluluğunu sağlamak olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "Kar, kış, soğuk demeden vatandaşın ayağına hizmet götürmekten mutluluk duyarız." dedi.

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Konya'nın Kulu ilçesine gelen Bakan Çelik, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Merkez İlköğretim Okulu açılışına katılmak üzere Anıt Meydanı'ndaki tören alanına gelen Çelik, burada bir süre öğrencilerle sohbet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye'de çok büyük değişim hamlesi yaşandığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, bu hamlenin eğitim alanında da kendini gösterdiğini bildirdi. 2003 yılından beri Milli Eğitim bütçesinin her zaman 'bir numara' olduğunu belirten Çelik, "Şu anda okullarda geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştiren her 3 öğretmenden birisi bizim iktidarımız döneminde atanmıştır. Eğitimde her 3 derslikten birisi bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır. 6 yıllık iktidarımız döneminde 132 bin derslik yapılmış ve gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. Bilgisayar laboratuarı olmayan okulumuz kalmamıştır. Okullarımızın yüzde 98,5'i hızlı internet hizmetinden yararlanıyor. Bu hizmetlerden Konya'da, Artvin'de, Gümüşhane'de bütün ülkede insanlarımız yararlanmaktadır.'' diye konuştu.

Hükümetin en önemli görevinin vatandaşın mutluluğunu temin etmek olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı, "İhtiyaç olduğu zaman kar, kış, soğuk demeden vatandaşımızın ayağına hizmeti götürmekten mutluluk duyarız." ifadesini kullandı.

İktidarları döneminde eğitim alanında önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Çelik, Konya'nın da bundan nasibini aldığını anlattı. İktidara geldiklerinde Konya'da 33 genel lise bulunduğunu, kendi dönemlerinde ise açılan genel lise sayısının 35 olduğuna dikkat çeken Çelik şunları kaydetti: "Göreve geldiğimizde Konya'da 12 Anadolu Lisesi vardı, şu anda 21 Anadolu Lisesi var. 1 tane Anadolu Öğretmen Lisesi vardı 5 tane oldu. 1 Fen Lisesi vardı 2 tane daha yaptık. Konya, Türkiye'de 3 Fen Lisesi olan tek ildir. İletişim Meslek Lisesi, Adalet Meslek Lisesi, Spor Lisesi iktidarımız döneminde yapılan hizmetlerdendir. Hangi rakamı versem yüzde 100 yüz ile yüzde 50'lik bir artış görüyoruz. Yine okul öncesi okullaşma oranı Kulu'da yüzde 7 iken bugün bu oran yüzde 55'e çıkmıştır.''

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız'ın 'atom karınca' gibi çalıştığını söyleyen Bakan Çelik, Kulu'nun gurbetçi vatandaşların kendi memleketlerine gösterdiği ilgiden dolayı her geçen gün daha modernleştiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Çelik, Kulu Belediyesi tarafından yaptırılan 8 derslikli Merkez İlköğretim Okulu ve Kulu Lisesi'nin açılışını yaptı. Bakan Çelik, Kulu Lisesi'nden ayrılırken kendisine ilgi gösteren METEM Çok Programları Lisesi öğrencileri ile sohbet etti.

Çevre düzenlemesi yapılmayan okulda çamurlu zeminde bekleyen öğrencileri gören Çelik, Kulu İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık'a okulun çevre düzenlemesinin yapılması talimatını verdi. Çelik, çamur içinde kalan ayakkabılarını tahta parçası yardımıyla temizledi.

Daha sonra Kulu Belediyesi tarafından yaptırılacak Mevlana İlköğretim Okulu'nun temelini atan Çelik, buradan da Halk Ekmek Fabrikası ve AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz tarafından yaptırılan MÜTAŞ İlköğretim Okulunun açılış törenlerine katıldı.

Kırkpınar ilköğretim Okulu'nun açılışını da yapan Bakan Çelik, burada gazetecilerin sorusunu cevapladı. Çelik, Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı ''Sarı Gelin'' isimli belgeselin okullarda yayınlanmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Basında çıkan haberlerle ilgili bugün Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğimiz kamuoyuna bir açıklama yapacak. Burada bir açıklama yapmayacağım. Konuyla ilgili genelge yok'' dedi.

Açılış ve temel atma törenlerine, Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran'ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Özkan Öksüz ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber