Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde akşam saatlerine kadar kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ; Yağışların;Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars, Van, Hakkari, Şırnak, Muş, Bitlis) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de akşam saatlerine kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde (Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Çok bulutlu ve karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da (Edirne ve Kırklareli) buzlanma ve don olayı görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber