Vali, öğretmenle tartıştı salonu terketti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da afet evleri kura çekim töreninde emekli öğretmen ile vali arasında tartışma yaşandı. Afet evlerinin teslimini "Seçim öncesi şov" şeklinde değerlendiren ve "Bu evlerin neresi güzel?" diyen emekli öğretmen Fatma Varnalı'ya tepki gösteren Vali Ali Kaban, "Varsa eksiklerin dile getirileceği yer burası değil." diyerek itirazda bulundu. Kısa süreli tartışmanın ardından Vali Kaban, salonu terk etti.

Ordu'nun Ulubey ilçesinde 2002 yılında meydana gelen heyelanda yıkılan ev sahiplerine yapılan afet konutları için kura çekimi töreni düzenlendi. Ulubey Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Vali Ali Kaban, Ulubey Kaymakam Vekili Turan Çuhadar, Ulubey Belediye Başkanı Akif Atlı ve çeşitli daire müdürleri ile kura çekecek afetzedeler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Kaban, daha sonra afet konutlarının yapıldığı arazi için arsa bağışlayan emekli öğretmen Fatma Varnalı'ya da bir plaket verdi. Bu esnada söz isteyerek kürsüye çıkan Varnalı, burada yapılan konutların hibe gibi gösterildiğini, ancak uzun zamanda da olsa ödeme yapılacağını ifade etti. Evlerin kaloriferli olmadığından yakınan Varnalı, konutlarla ilgili şikayetlerini sıralamaya başladı. Varnalı'nın, yapılan törenin de seçim öncesi siyasi şov gibi olduğunu ifade etmesi üzerine Vali Kaban, müdahalede bulundu. Varsa eksiklerin söyleneceği yerin burası olmadığını ifade eden Vali Kaban, "Bir sorun var mı arkadaşlar, onu söyleyeceksiniz. Fakat burada bir tören yapılıyor.. Ben buraya gelmeyebilirdim. Ben bu ilin valisiyim bir tören yapılıyor. Bu sorunları bugüne kadar da dile getirebilirdiniz, bana kimse gelmedi. Gelen var mı? İlettiniz mi bana?" şeklinde tepki gösterdi.

Duruma tepki gösteren Vali Kaban, salonu terk etti. Bu gelişmeler üzerine 102 afet konutunun kura çekimi yapılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber