Kürt açılımında ikinci adım geliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitingi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.Kürtçe TV'nin güçlendirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başbakan Erdoğan, Ahmet Kaya'nın naaşının Türkiye'ye getirilmesi için girişim başlattıklarını açıkladı...

Erhan BAŞYURT yazdı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitingi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte CHP lideri Baykal'ın "düello" çağrısına, "ona o primi yaptırmam" sözleriyle cevap veren Erdoğan'ın gündeme dair açıklamaları:

Diyarbakır'da iyi sinyal aldım

İlgi alaka gayet iyiydi. Meydanın coşkusu gayet iyiydi. Yani havanın yağışlı olmasına rağmen meydandaki bu durum. Diyarbakır'da olumlu sinyaller görüyorum. Buraların en hassas yeri Bağların Kuruçeşme'sidir. Herhangi bir fiili durum olmadı ama. Gelirken Bağlar'da 5-6 noktada durdum. Çocuklara oyuncak dağıttım. Çok güzeldi...

100 lira taksitle ev imkanı

Bölgede sosyo-ekonomik dengeleri ciddi manada değiştirdik. Bölge şimdi ilk defa modern hastane, modern okullar görüyor. Yeni açılışını yaptığımız 537 yataklı eğitim araştırma hastanesi bu bölgenin bir numaralı hastanesi oldu. Diyarbakır'da ilk defa 4 bin tane bütün çevre düzenlemesiyle peyzajıyla bütün modern konutları halka teslim ettik. Şimdi 45 metrekarelik hiç imkanı olmayanlara peşinatsız ayda 100 lira taksitle 20 yıl vadeli konut yapıyoruz. Eğer hiç parası yoksa o 100'ü de ödeyemiyorsa Sosyal Dayanışma Fonu'ndan bunlara maaş bağlıyoruz. O maaştan ödesin ki ev sahibi olsun.

Kaya ailesinin yaklaşımı olumlu

Arkadaşlar TRT Şeş'in güçlendirilmesi için çalışma yapıyor. Farsça ve Arapça yayınlar onu takip edecek. Program içeriğini çeşitlendirebilirsek ben inanıyorum Kuzey Irak'ta olsun Irak'ın daha da merkezine doğru çok daha büyük ilgiler uyandıracak. Biraz TRT'deki arkadaşlarda ürkeklik var. Mesela ben şeyi söylüyorum. Almanya'da olan Şıvan'ı getirebilirsiniz. Ertuğrul Günay Bey'e dedim. "Ahmet Kaya'nın eşiyle bir görüş. Eğer kabrini buraya taşımak isterlerse aldıralım." Olumlu bir yaklaşım söz konusu... Belediye Başkanlığı'ndan Ahmet'le tanışırım. Sağ olsun hangi programa davet etsem gelmiştir. Ücret talep etmemiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber