Topbaş: Belediyenin borcu 1.5 milyar dolar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin iç ve dış borçlarının 1 milyar 534 milyar dolar olduğunu, bu borçların 2018-2028 yılları arasında ödeneceğini bildirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar'da esnaf ziyaretinde bulunan Topbaş, bu dönem yerel seçimlerde İstanbul'da bir "seviye kaybını" görmekten üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Bu dönemde, medyamızın da bazı noktalardaki tutumları sebebiyle olacak ki prim vermek adına bu seviyenin düştüğünü görüyorum. Kendilerinden söz ettirmek pahasına 'Ben söyleyeyim, cevap versinler', böyle bir şey olmaz" dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir hesap uzmanı olduğunu anımsatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Ama hesaplarında dahi tutarlı olmadığını gördük. Üç gün medyada yer tutturuldu. 'Geri sayım başladı', 'Başkan açıklasın, yoksa ben açıklayacağım' dedi. Bir A4'de neyi açıkladı? 23 şirketten 20'si kar etmiş, 3'ü zarar etmiş, bunu açıklıyor. Toplamda 17 milyon liralık zarar. Bizim diğer şirketlerimize baktığımızda marka olmuş, uluslararası ticarete girmiş, sektör mantığıyla çalışan şirketler. 'Sayıştay denetimine tabi olsun'muş. Bilmediğin için zihinlerde soru işareti oluşturmaya çalışıyorsun veya bilerek kurnazlık yapıyorsun."

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iç ve dış borçlarının 1 milyar 534 milyon dolar olduğunu ve bu borçların 2018-2028 yılları arasında ödeneceğini bildiren Topbaş, bu borçlanmanın gelişen, iş yapan şirketlerin aktif hayatında normal olduğunu, bunların ciddi rakamlar olmadığını vurguladı.

Kadir Topbaş, İstanbul'da daha önce otopark konusunda "değnekçilik" olayı yaşandığını anımsatarak, İSPARK'ın çok başarılı hizmet verdiğini dile getirdi. "Bugün ben soruyorum, İSPARK'ın dünyadaki ticari değeri nedir?" diyen Topbaş, Kılıçdaroğlu'ndan bu sorunun yanıtını beklediğini, cevap gelmemesi halinde kendisinin açıklayacağını söyledi.

Burcu Topbaş yeğenimin eşi

Saadet Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun dün katıldığı bir televizyon programında kendisine soru yönelttiğini anımsatan Topbaş, şöyle devam etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 5 yıllık toplam tanıtım giderleri 60 milyon lirayı bulmuyor. Ama çıkıyor, koskoca adamcağız televizyonda '500 trilyon' diyor. '500 trilyonun başına akrabasının gelinini nasıl koydu?' diyor. Burcu Topbaş, yeğenimin eşi. Belediyede kreatif olarak çalışıyor. İmza hakkı yok. Biz tanıtım adına ajanslara iş vermiyoruz. Hiçbir ihaleye, akçeli işe karışımı yok. Keşke onun gibi birkaç insanım daha olsa. Biz 5 yılda yaptığımız 60 milyon lira civarındaki çalışmaları ajanslara vermiş olsaydık, kat be kat geçerdi. Tanıtım alanları geçmişte rant alanları olarak kullanılmıştı ama bizde bu yazmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber