12 Şubat 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı'nın temasları.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, resmi konuğu olarak Türkiye'ye gelen Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Georgi Pirinski ile Mecliste bir araya gelecek.

- Georgi Pirinski ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

-Toptan, Pirinski onuruna akşam yemeği verecek.( Saat: 19.30)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Niğde ve Osmaniye'de düzenlenen mitinglerde konuşacak.

- Erdoğan, Kemerhisar-Pozantı otoyolunun açılışını yapacak, Osmaniye'de Valiliği ziyaret edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Muğla'da mitingde konuşacak,Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde tapu dağıtım törenine katılacak.

5- İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü.

- Ankara'daki Taceddin Dergahı'nda "İstiklal Marşı'nı yazıldığı mekanda okumak" konulu etkinlik yapılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulus'taki Birinci Meclis binasında düzenlenen toplantıya katılacak.

- Meclis Başkanı Toptan, adları "Mehmet Akif Ersoy" olan okulları temsilen 200 öğrenciyi kabul edecek.

- Toptan, İstiklal Marşı'nın Mecliste kabul edilişinin 88. yıl dönümü dolayısıyla Gazi Üniversitesinde düzenlenen "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" konulu panele katılacak.

- Anma günü dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapılacak.

6- Avrupa Parlamentosu genel kurulunda, Ria Oomen-Ruijten tarafından kaleme alınan Türkiye raporu oylanacak.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun Çek iş adamlarıyla yapacağı toplantıya katılacak.

- Başbakan Mirek Topolanek tarafından kabul edilecek olan Bağış, Başbakan Yardımcıları Tomas Pojar ve Alexandr Vondra'nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg ile de görüşecek.

8- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da, Fatih Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübünce düzenlenen "Kriz Sempozyumu"na katılacak.

9- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve İngiltere Adalet Bakanlığından Bakan Lord Bach, Ankara'da, "2. Uluslararası Denetimli Serbestlik Konferansı'nın açılışına katılacak. (Saat: 09.30)

10- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Prag'da, "A 400 M " nakliye uçağı projesi katılımcı ülkeler savunma bakanları toplantısına katılacak.

11- Devlet Bakanı Kürşad Bakan Tüzmen, Kilis'te gezi ve incelemelerde bulunacak.

- Tüzmen, Suriye'nin Halep kentinden ilk seferine çıkıp Mersin'e gelecek olan trenin karşılama törenine katılacak.

12- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Ankara'nın Kazan ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezinin açılışını yapacak ve incelemelerde bulunacak.

13- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Keskin, Delice ve Balışeyh ilçeleriyle Kırıkkale merkezde ziyaretler ve toplantı yapacak.

- Bakan Atalay, Kırıkkale'de ağız ve diş sağlığı merkezinin açılışını da gerçekleştirecek.

14- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bitlis'te AK Parti İl Başkanlığını, valiliği, Tatvan'da partisinin ilçe başkanlığını ve seçim bürolarını ziyaret edecek.

15- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Muş'ta açılış törenlerine katılacak, esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelecek.

16- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Osman Hamdi Bey Tiyatro Sahnesi'nin açılışına katılacak.

17- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenine katılıyor.

- Akdağ, Aşkale ilçesinde mitingde konuşacak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek.

18- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

19- TÜSİAD ile Kıbrıs Türk İşadamları Derneğinin hazırladığı "AB Kapı Aralığında Sıkışmış Bir Ülke: Kuzey Kıbrıs" adlı raporun tanıtım semineri Lefkoşa'da yapılacak.

- Seminerin açılışında Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ konuşma yapacak.

- Seminer öncesinde ilk kez bir araya gelecek olan Türkiye, Yunanistan, KKTC ve Kıbrıs Rum Kesimi iş dünyasının önde gelen kuruluşlarının yöneticileri, çözüm sürecine destek içeren ortak basın açıklaması yapacak.

- KKTC Cumhurbaşkanı Talat, TÜSİAD heyetini kabul edecek.

20- Siyasi partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Tekirdağ'ın ilçe ve beldelerinde çeşitli temaslarda bulunacak, açılışlara katılacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kütahya'da basın toplantısı yapacak, Pazarlar ilçesindeki mitinge katılacak, partisinin Uşak İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisince Bartın ve Zonguldak'ta organize edilen mitinglere katılacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Şanlıurfa ve Gaziantep'in Islahiye ilçesinde düzenlediği mitinglerde konuşacak, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde partililerle buluşacak, il merkezinde aday tanıtım toplantısına katılacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, partisinin Eskişehir il binasında basın toplantısı yapacak.

- TBMM Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Konya kent merkezi ile Akşehir ve Ilgın ilçelerindeki programlara katılacak.

- CHP İstanbul milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisinde ihracatçılarla bir araya gelecek.

21- TBMM'den.

-MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural basın toplantısı yapacak.

22- YÖK Genel Kurulu Ankara'da toplanacak.

23- 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi...

- Yıl dönümü haftası etkinlikleri, Çanakkale'deki Çimenlik Kalesi'nde düzenlenen açılış töreni ile başlayacak.

-"18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi" dolayısıyla Trabzon İskenderpaşa Camisi'nde mevlit okutulacak.

24- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Bolu İl Müftülüğü bünyesinde çalışan personele yönelik bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılacak.

25- 20. Ankara Film Festivali Ankara Üniversitesi DTCF Farabi Salonu'nda törenle başlayacak.

26- Toplantı...Panel...

-Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, Ankara'da, "araç muayene istasyonları, araç muayenesine ilişkin gelinen aşama ve ilave edilecek yeni hizmetler" konusunda basın toplantısı yapacak.

- "Uluslararası e-Devlet Konferansı" Ankara'da yapılacak.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerden sonraki ilk olağan toplantısını gerçekleştirecek.

- Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile Kore Kalkınma Enstitüsünün düzenlediği, "Ulusal Teknoloji ve İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi İçin Modeller" başlıklı seminer, Ankara'da yapılacak.

- "8. Türkiye Uluslararası Petrol ve Gaz Konferansı" Ankara'da devam ediyor.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir semt garajının temelini atacak.

27- UEFA Kupası 4. Tur ilk maçında Galatasaray, Almanya'nın Hamburg SV takımıyla Hamburg Arena Stadı'nda karşılaşacak.

28- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Kupası Yarı Final ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Kursk takımıyla mücadele edecek.

29- Voleybolda Bayanlar İndesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 2. tur rövanş maçında Türk Telekomspor, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak.

30- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki derbi maçta karşı karşıya gelecek.

31- UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türk Futbolu ve Dünyadaki Yeri" konulu panele katılacak.

32- Turkcell Süper Lig'de 24. hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

33- Fenerbahçe ile Kocaelispor yarın ligde 40. maça çıkıyor.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlardan 20'sini Fenerbahçe, 7'sini Kocaelispor kazanırken, 12 maç da berabere sonuçlandı.

- Kocaelispor, lig tarihinde Fenerbahçe karşısındaki son galibiyetini 1998'de aldı, daha sonraki 11 maçta da rakibini yenemedi. - Körfez ekibinin, İstanbul'da galibiyeti yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber