'Yazıcıoğlu'nun cesedi parçalanmadı, iki ayağı kırıktı'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2009 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz'un "Başkan'ın ilk anda yaşamını yitirdiğini parti yöneticileri biliyordu" yönündeki açıklamalarına tepki geldi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ölüm haberinin geciktirilmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, Muhsin Yazıcıoğlu'nun cesedinin parçalanmadığını söyledi.

Şanverdi, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kemal Yavuz'un telefon görüşmesinde İHA muhabiri İsmail Güneş'in kendisine "Genel başkan parçalandı, öldü" dediğini ifade ederek, ama genel başkanın cesedinin teşhis edildiğini kaydetti.

"Genel başkanımız parçalanmadı. Hatta suratında bir çizik dahi yoktu. Bunu Kemal bey de gördü." diyen Şanverdi, genel başkanın iki ayağının kırıldığını ve kendilerine iç kanamadan öldüğünün söylendiğini aktardı.

İsmail Güneş'in başkasını genel başkan olarak gördüğünü veya kazanın şokuyla halüsinasyon görmüş olabileceğini dile getiren Şanverdi, ölüm haberinin geciktirilmesi diye bir şey olmadığını vurguladı.

Cenazenin ellerinde olmadığı sürece öldü denilemeyeceğine dikkat çeken Şanverdi, genel başkan yardımcılarının dışında yapılan açıklamalara kimsenin itibar etmemesini istedi.

Ölüm haberinin ne aileden, ne de kamuoyundan saklandığını anlatan Şanverdi, "Cesedi almadan öldü diyemezsiniz. Kanunen, hukuken, mantıken de öyledir. Teşhis sırasında genel başkanımızın eşi de vardı, ben de vardım, Kemal bey de vardı. Kemal bey gördükten sonra 'Bu adam başkasından bahsediyormuş' demesi gerekirdi. Cesette bir parçalanma söz konusu değil." diye konuştu.

Genel başkanın helikopterinin düşmesinin ardından insanların "Suikast yapıldı, sabotaj düzenlendi." dediğini aktaran Şanverdi, bütün ihtimallere eşit mesafede olduklarını vurguladı.

Kazanın tüm yönleriyle araştırıldığını dile getiren Şanverdi, ellerinde zaten bir kaza raporu bulunmadığını söyledi.

Şanverdi, kazanın araştırılması için Almanya ve Amerika'dan istenen iki ekibin pazartesi ya da salı günü Türkiye'de olacağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber