Yazıcıoğlu'nun çantası hala kayıp

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Destici, Ahmet Şanverdi, Özel Kalem Müdürü Okan Köksal ile MKYK üyesi ve avukatı Kemal Yavuz'u dinledi. Şanverdi, "Yazıcıoğlu'nun çantası hala kayıp" dedi.

Komisyon, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü Başkanlığında toplandı. Köylü, toplantıdan sonrası, BBP yetkililerinin olay yerinde yaptıkları çalışmaları ve ellerindeki bilgileri kendileriyle paylaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz de verdikleri beyanlardan hareketle araştırmamızı derinleştirerek sürdüreceğiz. Bize verilen bilgileri dikkate ve ciddiye alıyoruz. Dinlenmesi gereken kim varsa dinleyip araştıracağız. Adalet Bakanlığından soruşturma dosyasını istedik. Ondan sonra teknik elemanları çağıracağız. Herkesi dinledikten sonra bir kanaate varacağız. Sayın Yazıcıoğlu'nun eşi, üstünde durulması gereken şeyler söyledi."

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi de kaza ile ilgili olarak ihmali olanların biran önce açıklığa kavuşturulmasını ve gereken cezayı almasını istedi. Ellerindeki bilgileri komisyonla paylaştıklarını ifade eden Şanverdi, "Genel Başkanın silahı, telefonları ve çantası vardı. Çantası hala kayıp. Telefonunun ise bir tanesi bize verildi, ancak hafızası silinmiş... Tüm bunlar ortaya çıkarılmalı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber