Bakan Ergün, Cumhuriyet gazetesini yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın 43 gün hücrede tutulduğu iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Bendeki kayıtlara göre 3 gün orada misafir edildi. Bütün tutuklu ve hükümlüler için uygulanan prosedür Mustafa Balbay için de uygulanmıştır" dedi.

Adalet Bakanı Ergin, TBMM Genel Kurulu'nda sözlü soru önergelerini cevapladı. Ergin, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın 43 gün hücrede tutulduğu iddiasına cevap verdi. Mustafa Balbay'ın Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzüğün 67. maddesi gereğince tutuklu kabul odasına alındığını, 3 gün içinde kuruma uyumuna yönelik yardım yapılarak

gerekli bilgilerin sözlü ve yazılı olarak kendisine bildirildiği, süre sonunda 17 Nisan 2009'da 3 kişilik odaya yerleştirildiğini, kurumda kalan diğer tutuklu ve hükümlüler gibi havalandırma bahçesinden faydalandığını kaydeden Ergin, bu bilgilerin Bakanlık kayıtlarından anlaşıldığını söyledi. Balbay'ın 43 gün hücrede tutulduğunun iddia edildiğine işaret eden Ergin, "Bendeki kayıtlara göre 3 gün orada misafir edildi. Bütün tutuklu ve hükümlüler için uygulanan prosedür Mustafa Balbay için de uygulanmıştır.

Herhangi bir ayrıcalığa tabi tutulmamıştır" dedi.

Deniz Feneri Davası'nın Türkiye'ye gelişinin gecikmesine ilişkin soru önergesine de cevap veren Ergin, daha önceden benzer şekilde talep edilen adli yardım evraklarıyla ilgili olarak cevapların 5-6 aydan önce Adalet Bakanlığı'na ulaşmadığını, bazı durumlarda bu sürenin 1 yıla çıkabildiğini belirtti. Adalet Bakanlığı'na gelen evrakın işleminin hızla yapıldığını söyleyen Ergin, "Bilgi ve belge temini talebine ilişkin evrakın, Alman makamlarınca ihmal edilmesinden dolayı Berlin Büyükelçeliğimize

ulaştırılması 4 ayı bulmuştur. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın adli yadım talebine cevaben alınan evrakın tercüme ettirilmesi, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet'in görev ve yetkisi dahilindedir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber