Savcının 1. sınıf isyanı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergün, HSYK'nın kendisi hakkında verdiği ''birinci sınıf olmaması'' kararının haksız olduğunu iddia ederek, AİHM'e başvurdu.Konya'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kendisi hakkında verdiği ''birinci sınıf olmaması'' kararının haksız olduğunu iddia ederek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

Birinci sınıf savcı olma gerekliliğinin bütün şartlarını taşıdığını belirten Ergün, 2004'ten bu yana sistemli olarak kendisine haksızlık yapıldığını savundu.

Haksız ve hukuk dışı uygulama

AİHM'e yaptığı başvuru yazısında, ''Haksız ve hukuk dışı uygulamalar yüzünden göz sağlığımı yüzde 80 yitirdim. 2004 tarihinden sonra inmeyen bir kolesterol çıkışına duçar oldum. Cildimde yaralar ve dökülmeler oluştu, 5 yıldır iyileştirememekteyim.

Rakamlarla ifade edilmesi imkansız bir manevi işkence, ruhsal travma altındayım. Kısmen dahi olsa karşılanabilmesi için ve idarenin keyfi uygulamalarını bir daha insanlara yapamaması için ağır bir ödenti altına sokulması gereği de nazara alınarak 500 milyon euro manevi tazminat verilmesini istiyorum'' dedi. İlk kez bu konuda bir cumhuriyet savcısının AİHM'e başvurduğunu ve hakkını aradığını savunan Ergün, şimdilik 100.000 euro da maddi tazminat talep ettiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber