Cizre'de kazı çalışmasında kemikler bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK barosunun başvurusu üzerine Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca bu sabah Cizre İlçesi'ne bağlı Havuzlu köyünün mezarlığında kazı çalışması başlatıldı.

Bir vatandaşın, Şırnak Barosu'na başvurarak Cizre ile Silopi İlçeleri arasındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Havuzlu köyünün mezarlığına faili meçhul cinayete kurban giden bir yakınının gömüldüğü ihbarında bulunması üzerine çalışma başlatıldı. Şırnak Barosu'nun başvurusunu kabul eden Cizre Cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla Havuzlu köyü mezarlığında kazma-kürekle bu sabah kazı çalışması başlatıldı. Şırnak barosundan iki avukatın da hazır bulunduğu ve halen devam eden kazı sırasında jandarma ekipleri geniş çaplı önlem aldı. Şırnak Baros avukatlarından Rüya Elçi, kendilerine bir vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirterek ?Bize başvuran bir vatandaş öldürülen bir yakınının Havuzlu köyündeki mezarlığa gömüldüğünü iletti. Biz de bu başvuruyu cumhuriyet savcılığına ilettik. Cumhuriyet savcılığı da başvurumuzu kabul ederek kazı çalışması başlatılmasını sağladı. Kazı çalışması devam ediyor? dedi.


Şırnak'taki kazı çalışmasında da bir cesede ait kemikler bulundu

Kayıp yakınlarının isteği ve Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın onayı üzerine Şırnak'ın Havuzlu köyünde yapılan kazı çalışmasında da kemikler bulundu. Yapılan incelemede, kemiklerin, bir insan cesedine ait olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Şırnak'ta 1992 yılında ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan Mustafa Aydın'ın ailesi, geçtiğimiz aylarda Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat etti. Ailenin, cenazenin Havuzlu köyünde gömülü olduğunu tahmin ettiklerini söylemesi üzerine Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı sabah saatlerinde Havuzlu köyünde kazı çalışması başlattı.

Sabah saatlerinde başlatılan kazı çalışmaları sonucunda bir cesede ait kemiklerin bulunduğu öğrenildi.

Köyün giriş ve çıkışında güvenlik önlemleri artırılırken, basın mensupları köye alınmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber