Devlet mezara emekli maaşı bağlamış

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 yıl önce ölen kişiye, babasından emekli maaşı bağlandığı ve 22 yıldır ödeme yapıldığı ortaya çıktı. Üstelik bu kişi adına kredi kartı ve sağlık karnesi çıkartılmış, her ikisi de kullanılmış, borçlu bir şirket de üzerine yapılmıştı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na gelen bir ihbarda, Trabzon'un Erdoğdu Mahallesi'nde 1974'te doğan Fatma Sarı'nın doğumdan sonra öldüğü ancak 22 yıl boyunca babasının emekli maaşının hesabına yatırıldığı iddia edildi. Bu ihbar üzerine Trabzon Emniyeti'ne yazı gönderen SGK, bu kişinin yaşayıp yaşamadığının belirlenmesini istedi. Emniyet'in yaptığı araştırmada, 1974'te doğan Fatma Sarı'nın bir yaşını doldurmadan öldüğü, mezarının Yeşilyurt köyünde bulunduğu belirlendi. SGK'nın, Fatma Sarı ve ablası Huriye Sarı'ya, 22 yıl önce ölen babaları İsmail Sarı'dan kalan emekli maaşını bağladığı ortaya çıktı.

DEVLETE 500 BİN LİRA ZARAR VERİLDİ

Ayrıca Fatma Sarı adına kredi kartı çıkartıldığı, borçlu olan bir şirketin Fatma Sarı üzerine yapıldığı ve yine bu kişi adına sağlık karnesi çıkartılıp kullanıldığı tespit edildi. Devletin yaklaşık 500 bin lira zarara uğratıldığı belirlenirken, Sosyal Güvenlik Kurumu, savcılığa başvurarak abla Huriye Sarı'nın bulunmasını istedi. Ancak Huriye Sarı'ya hala ulaşılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürdüğü için SGK yetkilileri konuşmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber