Yaz kurslarına giden öğrencilerin, kendilerine olan özgüvenleri artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADEM YILMAZ

GAZİANTEP- Gaziantep Özel Masal Vadisi Psikoloğu Mükrime Polat, yaz kurslarına giden öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını söyledi.

Yaz tatilinin hiçbir şey yapmadan ya da ders çalışarak geçirilmesinin öğrencilerin aleyhine olduğunu belirten Mükrime Polat, bu yüzden, yaz aylarında öğrencilerin kurslara gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim öğretim yılı içerisinde dersten bunalan öğrencilerin dinlenmelerinin en doğal hakları olduğunu ifade eden Polat, "Dinlenmek hakkınız ancak dinlenmek, bir şey yapmamak değil. Hayatın her alanında kendimizi geliştirmeliyiz. Bu sebeple öğrencileri, kültürel, sanatsal, spor, beceri, dil, bilgisayar gibi kurslara göndermeliyiz." dedi.

Çocuklarını kursa gönderen velilere önerilerde bulunan Polat, öğrencilerin ilgi ve beceri alanlarının önceden tespit edilerek o alandaki kurslara gönderilmeleri durumunda o kurstan daha iyi verip alınabileceğinin altını çizdi.

Polat, kursların, çocukların yaşına uygun olması gerektiğini ifade etti.

Bunun yanında kursa katılanlarında aynı yaşta olmasının kursun daha verimli geçmesini sağlayacağını kaydeden Polat, şunları söyledi: "Okullarımızda öğrencilere sürekli ders çalışma, test çözme, sınavlara hazırlanma konusunda telkinlerde bulunuluyor. Ülkemizde, liselere ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlık öğrencilerimizi yoruyor. Biz veliler ve eğitimciler onları soru çözme makinesi haline getirdik. Onların duygusal yönlerine hitap eden, sanatsal, kültürel, sportif faaliyetleri geri plana ettik. Bu, sanatımız, kültürümüz ve sporumuz açısından olduğu gibi gençlerimizin geleceği açısından da bir çıkmaz sokakta olduğumuzu gösteriyor. Okullarda ihmal ettiğimiz duygusal yönümüzü, yaz kursları ile tamamlamalıyız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber