Sadece kadınlar için kooperatif kurulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2009 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Dengeşik

ADANA- Bingöl Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, bütün üyeleri kadınlardan oluşacak bir tarımsal kalkınma kooperatifi kuracaklarını belirterek, kooperatife üye kadınlara 4'er süt ineği verileceğini söyledi.

Sevinç, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca çiftçileri desteklemek ve kalkındırmak amacıyla 3 yıl önce başlatılan 'Kırsal Alanda Sosyal Destek' projesinin erkek çiftçilerden beklenen ilgiyi görmemesi üzerine yeni bir arayışa yöneldiklerini kaydetti.

Sevinç, tarım da asıl yükün kadınların sırtında olduğunu vurgulayarak, kadınların gerçek değeri alması için kooperatif çatısı altında toplanmaları gerektiğini dile getirdi.

Bütün üyelerin kadın olduğu bir 'Tarımsal Kalkınma Kooperatifi' kurmak istediklerini anlatan Sevinç, "Tarım İl Müdürlüğü olarak da bizler üzerimize düşeni yapmak ve kadın çiftçilerimizin hak ettiği değere kavuşması amacıyla 'Kırsal Alanda Sosyal Destek' projesi kapsamında kadın çiftçilerimizi kooperatif çatısı altında toplamayı planladık. İlk defa yapılacak bu uygulamada kadın çiftçilerimizin daha başarılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kooperatifte sadece kadın çiftçilerin üye olacağını, her şeyi onların yapacağını aktaran Sevinç, "Kooperatife üye olmak isteyen kadın çiftçilerin müdürlüğümüze müracaat etmesi gerekir. En az 30 kişiden oluşacak kooperatif için üye olacak her bir kadın çiftçiye faizsiz 4 adet süt ineği verilecek. İki yıl ödemesiz, geriye kalan ise 6 yılda eşit taksitler halinde ödenecek. Proje uygulama süresi 8 yıl. Bingöl genelinde müdürlüğümüze kayıtlı 10 bin kadın ve erkek çiftçimiz bulunmaktadır. Çiftçilik faaliyetlerine bakıldığında kadın çiftçilerin erkek çiftçilerden daha başarılı olduğu görülmektedir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber