Avukattan polise dayak suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GİRESUN Barosu avukatlarından Ömer Eşgünoğlu, dün duruşma salonuna girmek isterken görevli polis tarafından tartaklandığını iddia etti. Buna tepki gösteren meslektaşları ise Giresun Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklaması ile olayı kınadı.

Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, Ağır Ceza Mahkemesi salonuna girmek isteyen avukat Ömer Eşgünoğlu'nun bir polis memuru tarafından engellenip tartaklandığını ileri sürdü. Uzunalioğlu, bu eyleme daha sonra diğer polislerin de katıldığını, Eşgünoğlu'nun sürüklenerek tuvalete sokulmak istendiğini, avukatların ve vatandaşların müdahalesi ile güçlükle kurtarıldığını dile getirdi.

?Avukatların görev yaptığı yüce mekan olan Adliyede bir önceki duruşmadan çıkmış ve görevlilerce görüldüğü mutlak olan bir avukata ısrarla kimlik sorulması kadar mantıksız ve iyi niyetten uzak bir girişim olamaz. Menfur saldırıyı yapan ve görevleri asayişi sağlamak olan polis memurlarının adeta böyle bir anarşiyi yaratmalarını Giresun Barosu olarak şiddetle kınıyoruz? dedi.

Saldırıya uğrayan Avukat Ömer Eşgünoğlu da yaptığı açıklamada, her gün aynı yerde görev yaptığından dolayı tanınan biri olduğunu, ancak buna rağmen kimliğini çıkarmak için cüzdanını açtığı sırada polisin saldırısına uğradığını iddia etti. Eşgünoğlu, ?Devamında da hepsi birlikte vurdular. Meslektaşlarım da buna şahittir. Ben bu tutumun bir cinnet hali olduğuna inanıyorum. Polis memurlarının tam teşekküllü sağlık raporlarını isteyeceğim. Davacıyım ve peşini bırakmayacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber