Cerrah ?Açmadan gitmem' dedi atamalar krize döndü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, İzmir ve Adana emniyet müdürleri görevlerine başlamak için Cerrah'ın ?açmadan gitmem' dediği polisevinin açılışını bekliyor.

ZAFER KÜTÜK ANKARA

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, vali olarak atandığı Osmaniye'ye yapımında büyük emeği geçtiği yeni polisevinin açılışını yaptıktan sonra gitmeyi planlaması, teşkilatta krize neden oldu. Cerrah görevi bırakmayınca, İzmir, Ankara, Kayseri ve Adana emniyet müdürleri de yer değişikliğini gerçekleştiremedi. Cerrah'ın, 27 Haziran'da açılışı yapılması planlanan polisevi için, ?Çok emek verdim açmadan gitmem' dediği öğrenildi. Tayin ve atamaların 1 Temmuz'a kadar yetiştirilmesi gerekirken bu nedenle gecikmenin kaçınılmaz olması, binlerce rütbeli polisin durumunu etkiledi.

Valiler Kararnamesi ile önceki hafta Osmaniye'ye vali olarak atanan Cerrah, kendi döneminde yapımına başlanan yeni polisevinin açılışını gerçekleştirdikten sonra ilişkisini kesmek istemedi. Cerrah, görevini İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a teslim etmeyince Çapkın, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'a, Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü, Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'e, Özdemir ise Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nü Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale'ye teslim edemedi.

CERRAH ?GÜLE OYNAYA' VEDA ETTİ

Görev süresince sert tavırları ve asık suratıyla kameraların karşısına geçen yeni Cerrah, Çırağan Sarayı'ndaki veda gecesinde şarkılar söyledi, halaylar çekti Basınla sık sık gerilim yaşayan Cerrah ?Onlara kızdığımı sanırlar. Görevlerini yapıp hatalarımızı yazdılar. Teşekkür ederim' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber