3G teknolojisi hayatımıza neler getirecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 11 Temmuz 2009 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GSM operatörlerinin sunacağı 3G teknolojisi ile cebinizde, arabanızı, ofisinizi hatta evinizi taşıyabileceksiniz. İstediğiniz yeri izleyebileceksiniz

30 Temmuz'da hayatımıza girecek 3G teknoojisinde cep telefonumuza dünyayı sığdırmanız mümkün olacak. Televizyon kanallarını rahatlıkla seyrederken, uzaktaki istediğimiz bir mekanı da anında gözleyebileceğiz. Bunun için 3G abonesi olacağız. Ayrıca, televizyon izlemek için sadece izlemek istediğimiz kanalları seçerek, bir kısa mesajla abonesi olduğumuz GSM operatörüne bildirmemiz yeterli olacak.

Türkiye'de 17 ila 19 milyon arasında bilgisayar var. Sabit internetle ancak bu kadar kişi internete erişebilirken, 3G ile birlikte 67 milyon cep telefonu kullanıcısı bu imkana sahip olacak. GSM operatörlerinin 30 Temmuz itibarıyla sunmaya başlayacağı 3G teknolojisiyle, cebimizde; internet, televizyon, doktor, ofis ve hatta evimizi taşıyacağız. 3G teknolojisi ile internete girmek çok hızlı ve kolay gerçekleşirken, kaliteli bir görüntü ile televizyon izleyebileceğiz. 3G ile hayatımıza girecek uygulamalardan bazı örnekler şöyle;

ÇOCUĞUNUZ CEBİNİZDE

Bugün gelişmiş ülkelerde bir çok örneği görülen gelişmiş teletıp uygulamaları, Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Özellikle ülkenin zorlu çoğrafi yapısını düşünürsek, sağlık hizmetlerinin ülkenin her köşesine götürülmesinde, hızlı mobil internet önemli fırsatlar yaratacak. Hastalara uzaktan teşhis ve takip imkanı sağlanacak. Van'daki bir hastanın röntgeni anında Ankara'daki bir doktorun cep telefonuna gönderilebilecek ve doktor teşhis koyabilecek. Ya da laboratuar test sonuçları bu şekilde gönderilebilecek. Sağlık hizmetleri ücra alanlara kadar yayılabilecek.

Erken müdahale ile hayat kurtarılabilecek. Afet durumlarında acil müdahale ve kontrol sağlanabilecek.

Devlet ve özel sektör arasında yeni iş modelleri gelişebilecek. Kamu hizmetleri cep telefonundan yapılabilecek (m-sağlık, m-eğitim, m-devlet). Mobil ticaret kolaylaşacak.

Cep telefonundan istenilen yere yerleştirilen bir kameradaki görüntü anında izlenebilecek. Örneğin, evinize yerleştirdiğiniz kameralarla istediğiniz anda evinizin içini cep telefonunuzdan izleyebileceksiniz.

Akıllı ev uygulamaları yaygınlaşacak. Cep telefonunuzdan eve gelmeden önce fırın, çamaşır makinesi ve benzeri aletleri çalıştırılabileceksiniz.

İşteyken ya da yoldayken anaokulunda oynayan çocuğunuzu, cep telefonunuzdaki 3G hizmeti aracılığıyla izleyebileceksiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber