Polisten hastanede neşter operasyonu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2009 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde rüşvet ve raporlarda usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 1'i memur 3 kişi tukuklandı.

Balıkesir'de, polisin düzenlendiği operasyonda hastanede rüşvet alıp, usulsüz rapor hazırlanmasına karıştıkları iddiasıyla yakalanan 1 sağlık memuru ile 3 sigorta takipçisi yakalanarak gözaltına alındı. "Neşter" operasyonunda adli mercilere teslim edilen 4 şüpheli tutuklandı.

POLİS, "NEŞTER" VURDU

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Yaklaşık 5 ay önce başlatılan planlı çalışma neticesinde hafta sonu gerçekleştirilen, "Neşter" adlı operasyonda eski SSK hastanesi olan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli M.A. (Mehmet Arslan) isimli memur gözaltına alındı. Rüşvet iddiasıyla yakalanan M.A.'nın usulsüz rapor almak isteyen şahıslara doktorlar ile aracılık yaptığı, aldığı rüşvet paralarından doktorlara da pay aktardığı iddia edildi. Çeşitli ünlü sigorta şirketlerinin acenteleriyle de temasta olan M.A.'nın sigorta takipçilerine de kaza geçirmiş özel hastalar bularak iş verdiği belirlendi.

Ortopedi, göz ve psikolojik rahatsızlığı bulunan hastalara gerçek özür oranlarının üzerinde rapor hazırlatıldığı iddia edildi. Başka sağlık kuruluşlarının özürlü raporu verdiği hastalara, "sağlam", yine başka hastanede verilen özür oranlarının iki katı özür raporu verilerek sigorta şirketlerinden milyarlarca lira paranın alındığı belirlendi. Asayiş Şube ekiplerinin teknik takip de yaptığı öğrenilen hastanedeki operasyonla alakalı savcılık soruşturmasının genişletilerek devam ettiği bildirildi.

Önceki gün gözaltına alınan M.A. isimli memur ile seyyar sigorta takipçiliği yapan merkezi Gaziantep'te bulunan Ege Sigorta'nın Balıkesir'deki ortakları olduğu öğrenilen M.Ç. (Mustafa Çaylak) ve F.B. (Faruk Birgül) ile merkezi Adana'da olan Beyoğlu Sigorta'nın Balıkesir acentesi H.G. (Halil Günbegi) isimli toplam 4 kişi adli mercilere teslim edildi. Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 1 memur ve 3 sigorta takipçisi tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi. Polisin, sigorta takipçilerinden firarda olan M.A. isimli şüpheliyi aradığı öğrenildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki yolsuzlukla ilgili başlattığı operasyon devam ediyor.

SİGORTA ŞİRKETLERİ DOLANDIRILMIŞ

Balıkesir polisinin, "neşter" operasyonunda, Ergoİsviçre ve Axa gibi ünlü firmaların da yer aldığı çok sayıda sigorta şirketlerinin de dolandırıldığı tespit edildi. Sigorta şirketlerine iş yapan acentelerdeki seyyar takipçilerin hastanede anlaştıkları memur aracılığıyla kaza geçirmiş hastaları seçip normalden daha yüksek özür ve sakatlık hali gösterdikleri, bunu da raporla resmileştirdikten sonra sigorta şirketlerinden 2 milyardan 75 milyar liraya kadar para aldıkları belirlendi. Hastanedeki 5 doktorun da usulsüz rapor hazırlanmasına adlarının karıştığı öğrenilen operasyonla ilgili başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber