Hürriyet: 5 üye Ergenekon savcılarıyla ilgili ısrardan vazgeçecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda, uzun süredir kamuoyunu meşgul eden atamalar konusunda uzlaşmaya yaklaşıldığı, bu nedenle çalışmaların bugün ya da yarın tamamlanacağı belirtildi.

Ünvanlı hakim ve savcı atamalarında kurul üyesi Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Bakanlık Müsteşarı Ahmet Kahraman'la hakim kökenli 5 üye arasında ortaya çıkan tartışmada bir uzlaşma noktasına gelindi. Buna göre; 5 hakim üye özellikle Ergenekon soruşturmasıyla davasına bakan hakim ve savcılarla ilgili yer değiştirme ısrarlarından vazgeçecekler. Buna karşılık Adalet Bakanlığı da bu isimlerle ilgili kendisine ulaşan şikayetleri daha titiz bir şekilde değerlendirecek. Bu çerçevede, henüz Bakanlığa ulaşmamış olup da, HSKY üyesi 5 hakime iletilmiş olan şikayetler de bakanlığa iletilecek. Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin'in soruşturma izni vermemesi üzerine şikayetlerin gereğinin yapılmadığı kanısında olan HSYK üyelerinin kaygısı giderilmiş olacak.

Şikayetlerin işleme alınmasıyla ilgili tartışma HSKY'nın son toplantılarında yeniden gündeme getirildi. Bunun üzerine, Bakan Ergin ile Müsteşar Kahraman üyeleri şikayetlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında şu bilgiyi aktardılar: "İşleme konan veya konmasına gerek görülmeyen şikayetler oldu. Gelen yeni şikayet dilekçeleri de var. Bunlar üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Hiçbir dilekçede prosedüre aykırı işlem yapılmadı. Bu çerçevede de şikayetlerin bir kısmı gayrı ciddi bulunup, işleme konmadı. Bir kısmı incelemeye alındı. Halen bir şikayet konusunda müfettişlerin çalışması sürüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber