Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 Ağustos 2009 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27311

YÖNETMELİK

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:

BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME

SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bayındırlık ve İskan Bakanlığında görev yapan personelin hizmet gerekleri esas alınarak kurum içinde yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 ? (1) Bu Yönetmelik; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan teknik hizmetler sınıfından mühendis, mimar, şehir plancısı ve tekniker unvanına sahip personel hakkında uygulanır.

Dayanak

MADDE 3 ? (1) Bu Yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 28 inci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 ? (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakanlık: Bayındırlık ve İskan Bakanlığını,

b) Hizmet alanı: Hizmet bölgelerindeki görevin yapıldığı ili,

c) Hizmet bölgesi: Bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK?1 Hizmet Bölgeleri ve Çalışma Süreleri Tablosunda gösterilen illerin gruplarını,

ç) Yer değiştirme suretiyle atanma: Bu Yönetmeliğe tabi görevlerde çalışan personelin, bu Yönetmelik ile belirlenen hizmet bölgelerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76 ncı maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde atanmasını,

d) Zorunlu çalışma süresi: Her hizmet bölgesinde zorunlu olarak çalışılması gereken süreyi

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaya İlişkin Genel Esaslar

Temel ilkeler

MADDE 5 ? (1) Bu Yönetmeliğin uygulanması ile ilgili olarak;

a) Yer değiştirme suretiyle atamalarda kadro imkânları ile hizmet ihtiyacı göz önünde bulundurulur.

b) Yer değiştirme suretiyle atamalar, sosyal, kültürel ve ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılmak suretiyle oluşturulan bölgeler arasında yapılır.

c) Yapılacak atamalarda aile birliğini muhafaza etmeye özen gösterilir.

ç) Hizmet bölgeleri arasında, hizmetin gereği esas alınarak adil ve dengeli dağılım sağlanır.

d) Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalarda, belirlenen norm kadro sayısı aşılamaz.

e) Yeni illerin kurulması halinde, il olan ilçeler daha önce bağlı bulunduğu ilin hizmet bölgesi içinde değerlendirilir.

Hizmet bölgeleri

MADDE 6 ? (1) Türkiye'nin sosyal, kültürel, ulaşım, coğrafi ve ekonomik şartları ile hizmet gerekleri dikkate alınmak suretiyle, iller altı hizmet bölgesine ayrılmıştır. Hizmet bölgeleri bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK?1 Hizmet Bölgeleri ve Çalışma Süreleri Tablosunda gösterilmiştir.

Zorunlu çalışma süreleri

MADDE 7 ? (1) Zorunlu çalışma süreleri, hizmet bölgeleri itibariyle aşağıda gösterilmiştir.

Hizmet BölgesiZorunlu Çalışma Süresi (Yıl)

17

26

35

44

53

62

(2) Yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda her hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresinin tamamlanması esastır. Bu sürenin tespitinde başvuru tarihi olan Mart ayının sonu esas alınır.

(3) 10, 12 ve 23 üncü maddelerde belirtilen istisnalar dışında, görev yapılan bölgedeki zorunlu çalışma süresi tamamlanmadan diğer bölgelere atama yapılamaz.

(4) Alt hizmet bölgelerinden üst hizmet bölgelerine atanmak için daha alt hizmet bölgesindeki hizmet sürelerinin tamamlanmış olması esastır.

(5) Üst hizmet bölgelerinden alt hizmet bölgelerine atanmada bölge sıra takibi uygulanmaz.

(6) Zorunlu çalışma süresi aynı hizmet bölgesindeki hizmet alanları arasında bölünebilir. Bu bölünme sonucunda aynı hizmet alanındaki çalışma süresi 2 yıldan az olamaz.

(7) Bulunduğu hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresinin yarısını tamamlayan personel, isteği halinde bulunduğu hizmet bölgesinden daha alt hizmet bölgesine atanabilir.

(8) 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerinde zorunlu olarak çalışılması gereken toplam süreyi 5 veya 6 ncı hizmet bölgesinde çalışarak tamamlayanlar görev yaptığı hizmet süresi dahilinde diğer hizmet bölgelerine atanmak için başvuruda bulunabilir.

Yer değiştirme suretiyle atanma dönemleri

MADDE 8 ? (1) 10, 12 ve 16 ncı maddeler hariç olmak üzere yer değiştirme suretiyle atanmalar Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tamamlanır.

Yer değiştirme halleri

MADDE 9 ? (1) Yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi personelin görev yerleri aşağıda belirtilen durumlar itibariyle değiştirilebilir.

a) Personelin isteği,

b) Hizmetin gereği,

c) Çalışma süresinin doldurulması,

ç) Savaş, sıkıyönetim, doğal afetler gibi olağanüstü durumların gerçekleşmesi.

Özür durumuna ilişkin yer değiştirme

MADDE 10 ? (1) Aşağıda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi ve ilgililerin talebi halinde; zorunlu çalışma sürelerini tamamlamış personel yerinde bırakılabileceği gibi hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan diğer hizmet bölgelerine ve/veya alanlarına atanabilirler.

(a) Özür Grubu: Sağlık durumu,

(b) Özür Grubu: Eş durumu.

Özürlerin belgelendirilmesi

MADDE 11 ? (1) Özür durumundan dolayı yapılabilecek yer değiştirmelerinde;

a) Sağlık durumundan dolayı özür grubuna dayanarak yer değiştirme veya yerinde kalma talebinde bulunulabilmesi için;

1) Memurun kendisinin, eşinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye girdiğinin veya görev yerinin değişmemesi halinde tehlikeye gireceğinin 27/7/1973 tarihli ve 7/6913 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilen Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine göre sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporu ile belgelendirilmesi,

2) Personelin; eşi ve çocukları haricindeki diğer kimselerden birinin bakıma muhtaç olduğunun Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğine göre sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporu ile belgelendirilmesi,

zorunludur.

b) Eş durumu özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için;

1) Eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığına dair görev yeri belgesi ile aile nüfus kayıt durumunu gösteren belgelerin ibrazı gerekir.

2) Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamına giren bir kurumda memur kadrosunda çalışanların eşlerinin atama ve nakilleri, ilgili kurumla koordine edilerek yürütülür.

3) Yönetmeliğe tabi personelin farklı kurumda çalışan eşinin yer değiştirmeye tabi olmaması halinde, yer değiştirmeye tabi olmayan veya özel yönetmeliklerine göre yer değiştirmeye tabi olan eşin görev ve unvanı ile hizmetin özelliği dikkate alınır.

4) Yer değiştirmeye tabi olan eşlerden ast durumunda olan eşin görev yeri üst durumda olan eşe bağlı olarak değiştirilir.

5) Eşinin, 2/9/1971 tarihli ve 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu kapsamında çalışması halinde en az iki yıl süre ile vergi mükellefi olduğunun ve müracaat tarihi itibarıyla son görev yaptığı yerde en az bir yıl süre ile Bağ-Kur primi ödediğinin belgelendirilmesi gerekir.

(2) Yukarıda belirtilen özürleri nedeniyle başka hizmet alanına atanan veya yerinde bırakılan memurlar, özür durumunun devam ettiğini gösteren belgeleri her yılın Ocak ayında çalıştığı birime vermeleri zorunludur.

(3) Özürlerinin ortadan kalkması halinde idare, memuru özür sebebiyle ayrıldığı ile veya o ilin bulunduğu görev bölgesindeki bir başka ile eksik kalan bölge hizmetini tamamlamak üzere naklini yapar. O bölgedeki hizmetini tamamlamış ise, görev yapmadığı daha alt hizmet bölgesine nakli yapılır.

(4) Bakanlık kadrolarına aday memur olarak atanan personel asli memurluğa atanmadan yer değiştirme talebinde bulunamaz.

Hizmet gereği yer değiştirmeler

MADDE 12 ? (1) Hizmet bölge ve/veya alanlarındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan, haklarında adli veya idari bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma neticesinde o yerde kalmalarında sakınca görülmüş olanlar ile sicil raporu sonuçlarına göre görevini ifada, tutum ve davranışlarında yetersizlikleri, başarısızlıkları ve sakıncaları tespit edilenlerin görev yerleri değiştirilebilir ve ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetleri başka bir hizmet alanında tamamlatılabilir.

Unvan değişikliği suretiyle yer değiştirme

MADDE 13 ? (1) Diğer unvanlarda görev yapmakta iken, öğrenim durumu değişen personelden, unvan değişikliği sınavı neticesinde teknik hizmetler sınıfına atanacak olanların ilk görev yerleri 5 ve 6 ncı hizmet bölgeleridir.

Bölge hizmetinden sayılacak süreler

MADDE 14 ? (1) Bölge hizmetinden sayılacak süreler aşağıda gösterilmiştir.

a) Yıllık, mazeret ve sağlık izinlerinin tamamı,

b) Hizmet bölgesi dışında geçirilen ve yılda toplam 90 günü geçmeyen geçici görev süreleri,

c) Görevden uzaklaştırılan ve görevleri ile ilgisi olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi halinde bu sürelerin tamamı,

ç) Hizmet içi eğitimde başarılı geçen sürelerin tamamı,

d) Hizmetin gereği olarak Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğünde başarılı geçen sürelerin tamamı,

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesi uyarınca bir görevi vekaleten veya aynı Kanunun Ek ? 8 inci maddesine göre geçici süreli görevlendirme ile yürütülmesi halinde bu sürelerin tamamı.

Bölge hizmetinden sayılmayacak süreler

MADDE 15 ? (1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 108 inci maddesinin 1 ila 4 üncü fıkraları uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, bölge hizmetinden sayılmaz.

Bölge hizmetlerinin tamamlanması

MADDE 16 ? (1) Bütün bölgelerdeki çalışma süresini tamamlayan memurların hangi hizmet bölgesinde görev yapacağı memurların istekleri de göz önüne alınarak kurumca belirlenir.

Emeklilik hakkını kazanma durumu

MADDE 17 ? (1) Bulunduğu bölgede çalışma süresini tamamlamış olmaları nedeniyle yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi olacaklardan emekli hakkını kazanmış olanlar veya emeklilik hakkını bir sonraki yıl içinde kullanacak olanlar, emekli olacaklarına ilişkin en geç Nisan ayı içinde başvuruda bulunmaları ve idari yönden bir sakınca görülmemesi halinde, emekli olacakları tarihe kadar bulundukları hizmet alanında bırakılırlar.

(2) Bu şekilde yerlerinde bırakıldığı halde emekli olma isteğinden vazgeçenler, yer değiştirme dönemi beklenilmeksizin atamaya tabi tutulur ve bu madde hükmünden ikinci kez yararlanamaz.

Başvuru zamanı ve şekli

MADDE 18 ? (1) Yer değiştirme sureti ile atama yapılacak boş veya boşalacak kadro ve unvanlar ile başvuruların nereye ve ne şekilde yapılacağı, her yılın en geç şubat ayı sonuna kadar Bakanlığın internet sitesinde duyurulur.

(2) Özür grubu hariç olmak üzere hizmet bölgelerinde veya alanlarında çalışma sürelerini tamamlayan personel bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Talep Formu ile Mart ayı içerisinde nakil talebinde bulunabilir.

(3) İlanda belirtilen birimler arasında aynı unvandaki aynı öğrenim durumuna sahip personeller, gerekli diğer şartları taşımaları kaydıyla, karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunabilir.

(4) Özrü olmayan personel, hizmet sürelerini tamamlamadan başvuruda bulunamaz.

(5) Hizmet bölgelerindeki süreleri tamamlamadıkları halde bu Yönetmelikte belirtilen özür durumlarını belgeleyenler birinci ve ikinci fıkralarda belirtilen süre kaydına bağlı olmaksızın başvuruda bulunabilir.

(6) İlanda belirtilen birimlerdeki aynı unvana birden fazla başvuru olması durumunda bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 Personel Değerlendirme Formuna göre puanlama yapılarak atanacak personel tespit edilir.

(7) Bulunduğu bölgedeki zorunlu çalışma süresini tamamlamış olan yer değiştirmeye tabi personelin nakil talebinde bulunmaması, bu Yönetmelik hükümlerinin uygulanmasına engel teşkil etmez.

Gerçek dışı beyan

MADDE 19 ? (1) Özür gruplarına dayanarak yer değiştirme suretiyle atanması yapılanlar ile yerinde bırakılanlardan; özür belgelerinin gerçek dışı düzenlendiği tespit edilenlerin, atanmaları ve yerlerinde bırakılmaları için verilen onaylar iptal edilerek, yer değiştirme dönemi beklenmeksizin başka hizmet bölge ve alanlarına atanmaları gerçekleştirilir. Ayrıca haklarında adli ve idari soruşturma yapılır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Geçici görevlendirme

MADDE 20 ? (1) Yürütülmekte olan bir projenin sonuçlandırılmasında veya doğal afet sonucu ilave personele ihtiyaç duyulması hallerinde merkezde birim amirlerinin, taşrada Valilerin teklifi üzerine hizmetine ihtiyaç duyulan elemanlar ihtiyaç duyulan süre kadar geçici görevle görevlendirilir. Ancak bu süre iki yılı geçemez.

Hizmet alanlarına ilişkin hükümler

MADDE 21 ? (1) Aşağıda belirtilen personelin atanacağı hizmet alanları için bu Yönetmelikte belirtilen zorunlu çalışma sürelerine ve yer değiştirme suretiyle atanma dönemlerine ilişkin hükümler uygulanmaz.

a) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından Bakanlığa naklen veya açıktan atanacak personel için ihtiyaç duyulan hizmet alanları,

b) Bakanlıkta yönetici kadrolarında görev yapan personelden görevden alınma veya istifa etmek suretiyle görevinden ayrılanlar ile üst görevden alt göreve atanacakların görev yerleri, atanmak istedikleri veya Bakanlıkça uygun görülen başka bölge veya hizmet alanları,

c) 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22 nci maddesi uyarınca Devlet Personel Başkanlığınca Bakanlığa atamaları teklif edilenler ile Başbakanlıkça gönderilen atama tekliflerinin, teklif edildikleri hizmet bölgeleri veya hizmet alanları,

ç) Birimlerde Bakanlıkça tespit edilen fazla personelin, hizmetine ihtiyaç duyulan hizmet alanlarına atanmaları yapılmak üzere ilan edilen illere 3 tercih kullandırılmak suretiyle ilgililerin talepleri doğrultusunda, talep olmaması durumunda ise, birimlerdeki fazla personel, özür durumları dikkate alınarak ilan edilen hizmet alanları,

d) Merkez teşkilatından taşra teşkilatına naklen atanmak isteyen personel ile 12 ve 16 ncı madde gereğince görev yerleri değiştirilmesi gereken personelin ihtiyaç duyulan hizmet alanları.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 22 ? (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan mevzuat

MADDE 23 ? (1) 19/4/2001 tarihli ve 24378 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

İntibak hükümleri

MADDE 24 ? (1) İlk defa yer değiştirmeye tabi tutulan personelin bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce görev yaptıkları bölgelerde ve yer değiştirme suretiyle atanmaya tabi görevlerde geçen süreleri, bu Yönetmeliğe tabi hizmet bölgelerine intibak ettirilir.

Yürürlük

MADDE 25 ? (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 26 ? (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Bayındırlık ve İskan Bakanı yürütür.

Ek- 1

HİZMET BÖLGELERİ VE ÇALIŞMA SÜRELERİ
I. BÖLGE II. BÖLGE III. BÖLGE IV. BÖLGE V. BÖLGE VI. BÖLGE
(7 YIL) (6 YIL) (5 YIL) (4 YIL) (3 YIL) (2 YIL)
1. Adana 1. Aydın 1. Afyonkarahisar 1. Amasya 1. Elazığ 1. Adıyaman
2. Ankara 2. Balıkesir 2. Bilecik 2. Kilis 2. Erzincan 2. Ağrı
3. Bursa 3. Çanakkale 3. Bolu 3. Çankırı 3. Erzurum 3. Bingöl
4. Gaziantep 4. Denizli 4. Burdur 4. Çorum 4. K.Maraş 4. Bitlis
5. Mersin 5. Edirne 5. Giresun 5. Kastamonu 5. Malatya 5. Hakkari
6. İstanbul 6.Kayseri 6. Isparta 6. Kırşehir 6. Sivas 6. Kars
7. İzmir 7. Tekirdağ 7. Kütahya 7. Nevşehir 7. Şanlıurfa 7. Mardin
8. Kocaeli 8. Konya 8. Ordu 8. Niğde 8. Diyarbakır 8. Muş
  9. Manisa 9. Osmaniye 9. Sinop 9. Artvin 9.Siirt
  10.Muğla 10. Rize 10.Tokat   10.Tunceli
  11. Sakarya 11. Samsun 11. Yozgat   11. Ardahan
  12. Antalya 12. Kırklareli 12. Aksaray   12. Iğdır
  13. Hatay 13. Trabzon 13. Karaman   13. Batman
  14.Zonguldak 14. Uşak     14. Şırnak
  15. Eskişehir 15. Bartın     15.Gümüşhane
  16. Yalova 16. Karabük     16. Bayburt
    17. Kırıkkale     17. Van
    18. Düzce      

Not :Yeni illerin kurulması halinde, il olan ilçeler daha önce bağlı bulunduğu ilin hizmet bölgesi içinde değerlendirilir.

Ek- 2

YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA TALEP FORMU

A- Nakil Talebinde Bulunan Personelin

1. Adı ve Soyadı : 2. T.C. Kimlik Numarası :

3. Unvanı ve D/K : 4. Sicil No. :

5. Görev Yeri : 6. Medeni Hali : Evli 5

7. Öğrenim Durumu : Bekar 5

8. Eşinin Çalışıp Çalışmadığı :Çalışıyor 5 Çalışmıyor 5

a) Eşi Çalışıyor ise Görev Unvanı/Mesleği :.................................................................................................

b) Görev Yeri Adresi :.................................................................................................................................

..................................................................................................................................................................................

B- Memuriyette Geçen Hizmetleri

UNVANI : GÖREV YERİ GÖREVE BAŞ.TARİH GÖREVDEN AYR.TARİH

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ..../.../...... ..../.../......

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ..../.../...... ..../.../......

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ..../.../...... ..../.../......

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ..../.../...... ..../.../......

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ..../.../...... ..../.../......

C- Halen Çalışmakta Olduğu

HİZMET BÖLGESİ HİZMET ALANI GÖREVE BAŞ.TARİHİ GÖREV SÜRESİ

............................. ......................... ..../..../........... ....yıl, ....ay, ....gün

D- Nakil Gerekçesi;

(a) BÖLGE HİZMETİNİN TAMAMLANMASI: 5

(b) SAĞLIK DURUMU: 5

(c) EŞ DURUMU: 5

E- Naklen Atanmak İstediği Hizmet Alanı*

1-............................... 2- .............................. 3- .............................

????.. ??..?????????? ..............

Şahsımla ilgili ve tercih ettiğim İl'ler yukarıda belirtilmiş olup, tayinimin bu İl'lerden birine yapılabilmesi için, dilekçemin Personel Dairesi Başkanlığına havalesini arz ederim. ....../..../.........

İmza

Başvuru tarafımdan değerlendirilmiş olup, nakil talebi uygundur/uygun değildir.

Birim Amirinin

Adı ve Soyadı :

Unvanı :

İmzası :

Tarih :

* Not: İlanda belirtilen hizmet birimlerinden tercih sırasına göre en fazla 3 (üç) tercih yapılması zorunludur.

Ek ? 3

PERSONEL DEĞERLENDİRME FORMU

ADI VE SOYADI :
GÖREV YERİ :
UNVANI :
SİCİL NO :
DEĞERLENDİRME KONULARI PUAN DEĞERİ ALINAN PUAN
Bulunduğu Son Hizmet Bölgelerinde kapsama dâhil unvanlarda geçen çalışma Süresi ; (YIL, Ay, GÜN) BÖLGE HİZMET ALANI BÖLGE HİZMETİ I.Bölge II. Bölge III. Bölge IV. Bölge V. Bölge VI. Bölge 0.5 1 1.5 2 2.5 3  
2- Son üç yıllık sicil notu ortalaması 1. YIL? 2. YIL? 3. YIL? TOPLAM ?. / 3 = ??. Küsuratlar tam sayıya tamamlanır. Tamamlandıktan sonra 1/10 ?u hesaplanacaktır. (1/10)  
3- İlgili mevzuat hükümlerine göre atamaya yetkili amirlerce verilmiş olan (Aynı yılda birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınacaktır.) a) Her takdirname için b) Her ödül için 1 2  
(+) TOPLAM PUAN    
4- Aldığı her disiplin cezasından (Af kapsamına girenler hariç.) a) Her uyarma, kınama için, b) Her aylıktan kesme için, c) Kademe ilerlemesinin durdurulması için -1 -2 -3  
(-) TOPLAM PUAN    
DEĞERLENDİRMEYE ESAS TOPLAM PUAN    

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber